dissabte, 1 de desembre del 2007

Desembocadura del riu Tordera 1/12/07


Aquest matí a la desembocadura del riu Tordera amb en David Caballé...

La llacuna molt seca per la manca d’onatge al mar i la manca d’aigua del riu, gossos, persones passejant per la barra i el riu a prop de l’aigua, parapent a motor sobre la desembocadura, embarcacions esportives a tocar de la platja, etc, etc, etc...

Gairebé tots els animals al mar, amagats, o fugits... resten un martinet blanc (Egretta garzetta) que es refugia a un arbre, algunes polles d’aigua (Gallinula chloropus), uns pocs ànecs collverds (Anas platyrhynchos) al mar fugint de les molèsties, com a curiositat una gavina corsa (Larus audouinii) que no triga gaire a marxar de la llacuna, un corb marí gros (Phalacrocorax carbo) que fa l’intent d’aturar-se però marxa, i poca cosa més.

Al mar un xatrac becllarg (Sterna sandvicensis), un parell de corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis), uns pocs mascarells (Sula bassana) i baldrigues (Puffinus sp.) mar endins, i poc més de 50 gavians argentats (Larus michahellis) i gavines vulgars (Larus ridibundus) amb alguna capnegra (Larus melanocephalus).