dissabte, 16 d’agost del 2008

Sobre la recuperació del conjunt romànic de Roca-rossa (Tordera) 14/8/08...

Organitzen a Tordera un aplec per forçar la recuperació d'un conjunt romànic
El Punt 14.08.2008 T.M.

Tordera veurà néixer demà un nou aplec amb un marcat aspecte reivindicatiu. El Cercle d'Història local i els veïns de Roca-Rossa organitzen aquesta trobada per reclamar la recuperació d'un conjunt romànic que es troba en molt mal estat tot i ser únic a la comarca. A la campanya de signatures per rehabilitar l'espai s'hi ha afegit la festa de presentació d'una reproducció de la imatge de la Mare de Déu de Roca Rossa, perquè l'original es troba al Museu Diocesà de Solsona. La figura és una talla de fusta policromada de 60 centímetres obra de Josep Brisa i amb un cost de 1.500 euros que s'ha subvencionat amb aportacions voluntàries. La benedicció de la imatge, a càrrec de mossèn Josep Gispert, rector de la parròquia de Sant Esteve de Tordera, es farà en processó fins a l'absis del monestir medieval. Està previst que durant la trobada també es presenti una publicació elaborada pels membres del Cercle d'Història sobre el conjunt romànic i que es cantin els goigs dedicats a la Mare de Déu creats per a l'ocasió.

La celebració de l'aplec vol aconseguir atraure l'atenció dels torderencs sobre aquest patrimoni oblidat que va adquirir certa importància durant el segle XIII i que a la fi del segle XVI ja havia quedat abandonat i pertany a la diòcesi de Solsona. L'Ajuntament de Tordera assegura que s'implicarà en la restauració del conjunt, declarat bé cultural d'interès local.

Que l’ajuntament de Tordera s’implicarà en la restauració del conjunt???... Adéu a les úniques cotxes fumades que nidifiquen a Tordera…

Runes del Monestir de Santa Maria de Roca-rossa (Tordera) 13/6/08

Es van “implicar” en la restauració de l’església de Tordera i van desaparèixer les úniques 2 o 3 parelles reproductores de gralla (Corvus monedula) de tot l’Alt Maresme!!!