dilluns, 29 de març del 2010

Primeres imatges de la plantada d’arbres i arbustos de ribera entre el riu i Càmping La Tordera d’aquest diumenge 28/3/10...

.
Objectiu complert!!!!

Hem reforestat part del camí d’accés a la platja, i no de qualsevol manera...

És un bosc de ribera autòcton!!!! I és cosa de tots nosaltres!!!!

Planten 500 arbres i arbustos al camí de la ribera del riu La Tordera
Malgrat Confidencial 29/3/10





Aquest any es vol reforestar la zona compresa entre el riu Tordera i Càmping La Tordera, als terrenys sota l’Acord de Custòdia entre Càmping La Tordera i l’Associació Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme per a la protecció, millora i difusió dels valors naturals de la desembocadura del riu Tordera.

Aquesta reforestació es divideix en tres fases, i la d’aquest diumenge correspon a la part del camí d’accés a la platja entre l’aparcament i l’emplaçament de la futura torre d’observació.

Els objectius d’aquesta reforestació són recuperar el bosc de ribera amb espècies autòctones i pròpies de l’espai (mitjançant viver propi de l’associació o adquirides per Càmping La Tordera), l’eliminació de corriols d’accés a la llera del riu, i la participació dels veïns de Blanes i Malgrat de Mar, i dels clients del càmping que són, al cap i a la fi, els qui gaudeixen i han de respectar aquest espai natural i totes les actuacions que anirem realitzant durant els propers anys.

A l’espera de l’instal·lació d’una tanca que delimitarà el camí d’accés a la platja per part de l’ajuntament de Malgrat de Mar, l’associació Orchis i Càmping la Tordera han delimitat i senyalitzat els treballs de manera temporal per tal de protegir les actuacions realitzades.

Per a garantir la supervivència de les plantes i la recuperació de l’espai, es realitzaran tots els recs i actuacions de manteniment que siguin necessaris per part del càmping i de l’associació, i tothom qui vulgui podrà gaudir d’aquest espai un cop recuperat.

Més de 60 persones que han anant apropant-se a la crida, en família o en solitari, han plantat uns 500 arbres i arbustos entre freixes (Fraxinus angustifolia), àlbers (Populus alba), oms (Ulmus minor), gatells (Salix atrocinerea), salzes blancs (Salix alba), verns (Alnus glutinosa), aranyoners (Prunus spinosa), aladerns (Rhamnus alaternus), aladerns de fulla estreta (Phillyrea angustifolia), llentiscles (Pistacia lentiscus) i heura (Hereda helix).

El diumenge 25 d’abril es durà a terme la segona de les plantades organitzades dins les Activitats 2010 a la desembocadura de la Tordera, en aquest cas a la resta del camí d’accés a la platja fins a mar i per reforçar aquells sectors del camí que han quedat sense arbustiva durant aquesta primera fase.

Esteu tots convidats!!!

El Diumenge 18 d’abril organitzem una sortida a l’espai per descobrir i coneixer les aus migratòries que ens visiten, i mitjançant els treballs de recerca que realitzen membres de l’Associació Orchis es podrà observar i manipular algunes de les espècies més difícils de veure com les tortugues de rierol (Mauremys leprosa) i els abundants amfibis que s’hi reprodueixen. Podeu consultar tot el calendari d’activitats d’aquest 2010 aquí.

Aquí teniu un recull de les fotografies de la plantada. Hem intentat que tothom surti però ens ha estat impossible (durant un moment s’han ajuntat més de 60 persones), però intentarem penjar altres fotografies properament.

Tothom qui vulgui rebre la seva fotografia en alta resolució, tan sols ha de demanar-ho a orchis.naturalistes@gmail.com indicant el número de les que vol (les fotografies estan numerades).

Volem donar les gràcies a totes i cadascuna de les persones que hi van participar, sense les quals no hagués estat possible la recuperació del bosc de ribera, a Càmping La Tordera i a Bioriza, i a l’ajuntament de Malgrat de Mar pels contenidors per a la recollida de deixalles que van instal·lar el dia abans. Moltes gràcies a tots!!!

Orchis, Naturalistes de la Selva i l’Alt Maresme
.
1a

1b

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31 32 33
34 35
36
37 38 39 40 41
42
43
44 45
46 47 48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58