dijous, 15 d’abril del 2010

Es delimita i senyalitza per la banda de mar la desembocadura del riu Tordera com a Zona de nidificació d'aus protegides. Orchis, 14/4/10

.
Aquest dimecres Orchis, Naturalistes de la Selva i l'Alt Maresme ha delimitat i senyalitzat de manera provisional la desembocadura del riu Tordera per la banda de mar, des de la riba de Blanes a la de Malgrat de Mar, i separant la zona d'accés prohibit de la zona de pas i bany corresponent a la barra de sorra.
.
Es tracta d'una mesura provisional i d'urgència per tres motius principals...
.
Primer de tot cal informar als visitants de l'espai sobre l'importància de la zona i sobre els motius de regular l'accés dins les zones de nidificació d'aus.
.
Les regidories de Medi Ambient de Malgrat i de Blanes han demanat un ajut al DMAH per tal de fer-se càrrec del tancament i senyalització dels accessos a la llera del riu, inclosa una tanca a banda de mar, i a lo que es van comprometre a fer abans d'aquest abril, però que no ha estat possible degut a la lentitud burocràtica de tots els Departaments implicats (ACA, Costes i DMAH). Un cop s'hagin rebut els permisos per a l'instal·lació d'aquestes tanques i senyals per part dels ajuntaments, i s'hagi instal·lat, nosaltres retirarem aquesta actuacció d'urgència.
.
Aquest mes comença l'època de reproducció d'aus que, i aquest és el problema, coincidiex amb el periode de major freqüentació de l'espai (entre els mesos d'abril i l'agost).
.
Per altre banda, tant la nostra Associació com Càmping La Tordera es troben a la mateixa situació respecte als ajuts demanats al DMAH, per tancar i senyalitzar les zones de nidificació d'aus a la llera del riu des del pont fins a la desembocadura per part d'Orchis, i per instal·lar una torre d'observació d'aus elebada per part de Càmping La Tordera.
.
Volem donar les gràcies a en Marc Monguilod, de Càmping La Tordera, per l'ajut i l'adquisició dels materials per tal de poder fer aquesta actuació d'urgència a l'espera de poder executar els projectes presentats.
.
Algunes imatges de la delimitació i senyalització de la desembocadura a la platja...
.
.
Per altre banda, aquesta setmana s'ha eliminat un altre corriol d'accés a la llera del riu i que representava la principal via d'accés a l'interior de la desembocadura, causant greus perjudicis a la fauna local o migratòria...
.
Per reforçar aquesta eliminació, Càmping La Tordera instal·larà una tanca en paral·lel a la carretera i el proper diumenge 25 d'abril reforestarem l'espai dins les Activitats programades per aquest any 2010.
.
Algunes imatges del corriol eliminat...
.

5 comentaris:

Alfons ha dit...

Espectacular !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quina feinada !!! Moltes felicitats per la feina feta.

Sussss ha dit...

L'Alfons se m'ha colat. Venia a felicitar-vos per la feina feta. Ens veiem diumenge... :-)

Antonio España ha dit...

Cómo ya te comenté la última vez que nos vimos, felicidades por todo lo que has logrado. El Tordera te debe mucho ¡¡¡¡

Entitat Mediambiental S'Agulla i Xatrac ha dit...

Sou collonuts!! Esperem que la gent ho respecti, tot i què sempre hi haurà algun espavilat, frenarà l'accès indiscriminat!
Enhorabona!

Sisku (6Q) ha dit...

Obrir camí sempre es difícil.... força i amunt!!!!