dimecres, 17 de novembre del 2010

Una pregunta... Quant ens estalviaríem tancant l'ACA?

ELS PROBLEMES ECONÒMICS DE L’AGENCIA CATALANA DE L’AIGUA DEIXA EN SUSPENS LA CONSTRUCCIÓ DE LES DEPURADORES EN DIVERSES URBANITZACIONS DEL MUNICIPI.
Ràdio Tordera 16/11/10

L’anunci de l’agencia catalana de l’aigua de posposar part de les actuacions previstes al projecte de la depuradora de l’Alt Maresme Nord, s’ha rebut amb sorpresa per part dels municipis afectats, entre ells l’ajuntament de Tordera. En una situació de recessió i de retallada de les inversions públiques, l’ACA ha decidit prioritzar només la finalització de les instal·lacions que han de garantir el tractament adequat de les aigües residuals de Calella, Pineda, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls. La part del projecte que no s’executarà és la construcció del tractament terciari i de la canalització de les aigües tractades fins al riu Tordera, la integració paisatgística i ambiental de l’equipament, ubicat dins el forat de l’antiga pedrera de Montpalau i del de creació d’un centre d’interpretació de la depuradora que havia de mostrar als visitants les virtuts del cicle de l’aigua. La falta de diners de l’ACA perjudica seriosament Tordera, en el sentit que com a contraprestacions per haver deixat construir la depuradora al seu terme municipal, l’aca havia agafat el compromís de desencallar la posada en marxa de cinc depuradores en diverses urbanitzacions del municipi. Uns projectes que davant la situació actual es troben en suspens. L’alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia s’ha mostrat molt crític amb l’ACA i la seva gestió.

Les últimes dades facilitades per l’ACA especificaven que els EDAR de les urbanitzacions de Sant Daniel, Terra Brava i Àgora Parc havien iniciat la tramitació d’aprovació del projecte i que les de Can Domènec i Les Farreres tot just es trobaven en fase de redacció. També queda pendent el col·lector de connexió de Roca-Rossa a Àgora Parc, redactat i pressupostat. En total, el pressupost global a les urbanitzacions de Tordera puja a més de 3,5 milions.