dilluns, 25 de gener del 2016

L'Observatori del Paisatge de Catalunya publica el mapa dels 135 paisatges en cinc formats de consulta

L'Observatori del Paisatge de Catalunya publica el mapa dels 135 paisatges en cinc formats de consulta
Gencat 24/1/2016

http://www.catpaisatge.net/fitxers/catalegs/unitats_A3.pdf

Recull tota la tasca d’identificació feta els darrers anys en els set catàlegs del paisatge encarregats pel Departament de Territori i Sostenibilitat


L'elaboració dels set catàlegs de paisatge ha permès obtenir, finalment, el primer mapa dels paisatges de Catalunya. Amb 135 paisatges, el mapa palesa la gran diversitat i riquesa de paisatges de Catalunya, de les més elevades del continent europeu. Cada paisatge (anomenat tècnicament 'unitat de paisatge') és diferent dels altres, però no necessàriament millor o pitjor. Els 135 paisatges identificats s'han obtingut a través de l'anàlisi de molts factors i de la seva interacció.
Amb la voluntat de fer més propers els paisatges a la població, aquests han estat denominats a partir del reconeixement popular més habitual, després d'un intens procés de consulta pública i de participació ciutadana. Cada paisatge, doncs, ha estat batejat amb un nom ben arrelat entre la població i que pertany a la memòria col·lectiva.
Tots els paisatges són rellevants perquè constitueixen peces territorials bàsiques on aplicar polítiques de paisatge concretes, tenint en compte el seu caràcter. A més a més, el mapa dels paisatges de Catalunya compleix una important funció pedagògica sobre quins són els paisatges de Catalunya, les seves amenaces i la importància dels seus valors naturals, culturals, socials, productius, simbòlics o identitaris.

Les Unitats de Paisatge de la Baixa Tordera i voltants...
APROVAT EL DESEMBRE DE 2014