dimecres, 10 de febrer del 2016

En marxa el nou comissionat per la mobilitat del Maresme. Ràdio Pineda 10/2/2016

En marxa el nou comissionat per la mobilitat del Maresme
Ràdio Pineda 10/2/2016


S'ha creat el nou nou comissionat per la mobilitat al Maresme, liderat pel Consell Comarcal, on s'integraran representants de les formacions polítiques i la Plataforma Preservem el Maresme. Aquest document també vol ser una eina per buscar solucions a la mancança de sorra a les platges, amb un pla definitiu. El 2015 ja es va aprovar la 'Declaració del Maresme' amb les línies mestres de la necessitat de millora de la mobilitat al Maresme, tant per carretera com de línies ferroviàries i a la línia de la costa, incloen-t'hi les platges.
La vicepresidenta del Consell Comarcal, Mònica Palacín, que és també regidora a l'Ajuntament de Pineda, ha dit que és un pas important per incorporar l'opinió de les parts afectades. També ha explicat que ''dóna resposta a les demandes que fan els ajuntaments'' pel que fa, per exemple, a la gestió de les platges de la comarca. Mònica Palacín ha dit que ''ara es podrà escoltar a tothom i el Consell Comarcal estarà pendent de les peticions dels ajuntaments''.
El document també diu que s'ha de treballar pel rescat del peatge de l'autopista el 2016, la recuperació de la façana litoral i un nou model de mobilitat sostenible amb el transport públic.
El pas següent serà asseure's amb els nous representants de la Generalitat.

El Comissionat de Mobilitat reclamarà a la Generalitat el Pla Director de Mobilitat del Maresme
Consell Comarcal del Maresme 10/2/2016


Avui s'ha constituït el Comissionat de Mobilitat, un òrgan del CCM que compta amb presència de totes les forces polítiques comarcals i de la societat civil representada per la Plataforma Preservem el Maresme. En aquesta primera reunió s'ha tornat a constatar la necessitat d'assolir acords consensuats que permetin al Maresme defensar amb força els interessos del territori.

En aquesta primera reunió s'ha fet un repàs de les actuacions fetes l'anterior mandat i s'ha acordat reclamar al Departament la diagnosi completa del Pla de Mobilitat del Maresme, un compromís adquirit pel Departament de Territori i Sostenibilitat l'any passat. També es demanarà a la Generalitat la convocatòria de la Mesa de Mobilitat, integrada per representants del Departament, de l'ATM i del Maresme.

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha manifestat que les convocatòries electorals i el retard en la constitució del Govern han impedit avançar més ràpid en les converses amb la Generalitat i que ara ja és el moment de reprendre el treball conjunt.

Nou Comissionat per a la Mobilitat al Maresme
Ràdio Marina 10/2/2016

Preservem el Maresme reclama més "empenta" al Consell Comarcal per reivindicar millores de mobilitat. La primera reunió del mandat de la comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme (CCM) –per primera vegada té presència la societat civil a través de la plataforma Preservem el Maresme– ha evidenciat les diferents velocitats amb les que els partits polítics i les plataformes ciutadanes volen afrontar els problemes endèmics de la comarca.

El president del CCM, Miquel Àngel Martínez, reconeix que si be hi ha una "base" d'acord, encara s'han de parlar i consensuar les estratègies i manera de procedir davant les administracions supracomarcals. El portaveu de la plataforma Preservem el Maresme, Lluís Mas, respon que troba a faltar "empenta" i demana resoldre assumptes cabdals com la gratuïtat de la C-32.

El 2016 havia de ser un any clau per resoldre algun dels problemes de mobilitat a la comarca del Maresme. Les exigències històriques del territori són moltes i de complexitat diversa. Des de la doble via de la línia de Rodalies; la transformació de la N-II en un passeig; la gratuïtat de l'autopista C-32, o la millora del transport públic en totes les seves vessants, passant per la connexió amb l'aeroport del Prat o el Vallès.

Tot i conegudes i repetides any rere any, la comissió de mobilitat del Consell Comarcal del Maresme s'ha reunit aquest dimarts –per primer cop aquest mandat– per tornar a intentar consensuar estratègies i discursos davant les administracions supracomarcals que a la fi seran les que hagin de finançar aquestes millores.

Aquesta primera trobada ha servit per demanar una reunió amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, acordar la sabuda unitat d'acció de les forces polítiques i les plataformes ciutadanes del territori, així com exigir al Govern la diagnosi completa de mobilitat a la comarca que permeti establir un nou "full de ruta". En la pròxima trobada, encara sense data, serà quan cada representant de la comissió plantegi el seu ordre de prioritats perquè es puguin començar a acordar propostes i accions concretes.