dimecres, 24 de febrer del 2016

Paramotor sobre el Delta de La Tordera

Ja fa anys que els que visitem els espais naturals del Delta de la Tordera, especialment a la llacuna de la desembocadura i a la platja de la Pomereda, veiem com de tant en tant passen aficionats al paramotor (parapent a motor) en vols rassants sobre les zones de nidificació i descans de les aus que hi viuen. Parlem d'una activitat lúdica radicalment incompatible amb els valors naturals dels espais naturals "protegits" en qüestió.

D'aquí a poques setmanes arriba la primavera... época de pas migratori prenupcial de milers d'aus que fan parada per alimentar-se i descansen al Delta de camí al nord d'Europa,... i inici de l'època reproductora de centenars d'aus aquàtiques, de sorrals litorals, o d'espais agrícoles... totes protegides i moltes d'un gran interès faunístic a Catalunya.

No es tracta d'un fet puntual (a sota podeu accedir a molts exemples), i no estic en contra de l'activitat lúdica (sí del lloc on es practica)... ¿Algú s'imagina estar a un observatori dels Aiguamolls de l'Empordà o del Delta del Llobregat i veure impotent com un parell de aficionats al paramotor passen aixecant tot bitxo vivent???... Doncs a la Tordera passa gairebé sempre... i sembla que a ningú l'importa.

Algú sap si es pot fer res???...

VOLS DE PARAMOTOR
Elmalgratenc 24/9/2015


La platja de la Conca de Malgrat de Mar s’ha convertit en un indret especial per als amants del paramotor. Segons expliquen, hi troben l’espai lliure i el vent que necessiten per practicar aquesta activitat.

Actualment, els paramotors s’enlairen i aterren davant les pistes d’atletisme. Volen resseguint la costa i aprofitant que ja s’ha acabat la temporada de bany.

La normativa especifica que no poden volar sobre nuclis urbans ni per damunt de concentracions de persones. També els obliga a fer-ho a una alçada d’entre 150 i 300 metres. Els mateixos paramotoristes reconeixen que alguns companys no respecten aquestes normes de seguretat. Aquest mateix estiu són diversos els paramotors que s’ha vist sobrevolant la platja en hores de màxima concurrència i a pocs metres dels banyistes.

---------------------------------------------------------------


No és un fet puntual, ni de lluny...

Comentat a aquest mateix blog...

Desembocadura del riu Tordera 2/10/09

http://www.paramotor-barcelona.com/cat/camp_de_vol/, hi diu textualment... A més d'aquest camp utilitzem sovint zones de platja properes a Barcelona, des de Cubelles fins a Malgrat de Mar. Això si, fora de la època estival.

Desembocadura del riu Tordera 24/9/09

DENÚNCIA 11/1/09... En parapent a motor foragitant les aus hivernants de la desembocadura del riu Tordera.

Al YouTube… Flying low in Malgrat de Mar – Spain…

Desembocadura del riu Tordera 1/12/07

al YOUTUBE...

Flying low in Malgrat de Mar - Spain

Vuelo en Paramotor en la Playa de Malgrat de Mar

A vista de pájaro en paramotor

1-1-2012 Paramotor wagas over the beach.wmv

Avond vluchtje Malgrat de mar met chasecam

TORDERA BEACH AMB PARAMOTOR

Paramotor Maresme Juny 2012