dijous, 12 de maig del 2016

Recullen 20 quilos de residus a la platja de s'Abanell i la punta de la Tordera amb l'ajuda de voluntaris 11/5/2016

Recullen 20 quilos de residus a la platja de s'Abanell i la punta de la Tordera amb l'ajuda de voluntaris
TV3 11/5/2016

Recullen 20 quilos de residus a la platja de S'Abanell i la punta de la Tordera
AraGirona.cat 11/5/2016

La major part del material recopilat són plàstics i s'han trobat més burilles que vidres


El Centre d'Estudis Avançats de Blanes (CEAB), amb suport de l'ajuntament i l'associació mediambiental S'Agulla, ha recollit 20 quilos de residus a la platja de S'Abanell i la punta de la Tordera de la localitat gironina. L'acció de neteja del litoral va mobilitzar dissabte passat 28 voluntaris -nou dels quals, menors-, malgrat la meteorologia adversa.

La major part del material recopilat són plàstics i s'han trobat més burilles que vidres, segons dades dels investigadors. S'estima que el 70% de les escombraries marines són d'origen terrestre. La jornada de recollida de residus de Blanes s'emmarca en la campanya de conscienciació 'Let's Clean Up Europe!', que ha comptat el darrer cap de setmana amb 180 iniciatives diferents arreu de Catalunya.

Els investigadors del CEAB han apuntat que Blanes no és dels municipis catalans on es localitzen habitualment més residus en les seves platges. En canvi, sí que es compleix la regla generalitzada que els tipus de residus que més hi abunden són els plàstics.De fet, calculen que el 75% de les tones de residus que acaben al mar són plàstics, que poden romandre a l'aigua entre 150 i 1.000 anys posant en perill la vida marina i entrant a la cadena alimentària.

Un grup de voluntaris va netejar la platja de S’Abanell i la punta de la Tordera
Blanesaldia.com 11/5/2016




La Selva Informació. BLANES.Voluntaris netegen Platja de S'Abanell i Punta de La Tordera. Recullen20Kg de plàstics