dimarts, 10 de maig del 2016

Una incidència a la depuradora provoca un vessament d'aigües brutes a la Riera de Pineda. Ràdio Pineda 10/5/2016

Una incidència a la depuradora provoca un vessament d'aigües brutes a la Riera de Pineda
Ràdio Pineda 10/5/2016

 La llera de la Riera de Pineda aquest matí. Fotos de Ràdio Pineda

Una incidència a la planta depuradora de l'Alt Maresme ha provocat aquest matí un abocament d'aigües residuals a la Riera. La causa, segons ha informat el Consell Comarcal, ha estat un tall de llum i alhora, un tall en la xarxa d'ADSL. Aquests dos talls simultanis han fet que la planta principal hagi quedat aturada, mentre que la planta de pretractament del costat del cementiri seguia en funcionament. Ho ha explicat a Ràdio Pineda el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó, que ha dit que la fuita s'ha produït durant 8 minuts, que ha estat el temps que ha trigat l'operari de guàrdia en arribar a la planta del costat del cementiri i aturar l'estació de bombament.
El conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Triadó, ha dit que ha estat un vessament de 50 m2 d'aigües brutes, i que, en ser una petita quantitat, s'han absorbit amb unes cubes i s'ha netejat amb aigua a pressió. Josep Triadó ha recordat que hi ha personal les 24 hores pendents del funcionament de tota la instal.lació. També ha dit que la planta funciona correctament i ha estat «un cúmul de circumstàncies» el que ha provocat el vessament, però que des del Consell Comarcal estudiaran mesures de millora perquè no torni a succeir».

L'Ajuntament demana mesures perquè no torni a succeir
Precisament és el que ha demanat el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Pineda, Jordi Masnou, que ha dit que el Consell Comarcal ha de ''prendre mesures perquè no torni a passar un vessament d'aigües de la EDAR a les portes de l'estiu''. També ha dit que per una qüestió medi ambiental cal protegir i preservar la llera Riera de Pineda. El regidor Jordi Masnou ha explicat que l'Ajuntament de Pineda ha estat coneixedor de l'abocament des d'un inici. La Policia Local de Pineda i els tècnics municipals s'hi han personat per veure les afectacions de l'abocament i fer-ne un informe.  L'abocament s'ha produït a primera hora del matí a la planta depuradora, i les aigües brutes han baixat uns 150 metres fins la finca de Ca l'Olivé de Sitjà i Can Cua, just davant de l'aqüeducte.