dissabte, 18 de juny del 2016

Blanes diu que l'ACA és "reticent" a deixar treure sorra de la Tordera. Diari de Girona 18/6/2016

Quan un alcade no sap ni que la llera del riu és XN2000, tant aigües amunt dels ponts com aigües avall, ni perquè és XN2000, ni que treure sorra riu amunt afecta igualment aigües avall per "sentit comú" per poc que sàpigues de sediments i transport d'al·luvions, i ni perquè treure sorra del riu és evitar aportacions naturals cap a les platges i empitjora la situació... et qüestiones si no caldria fer un examen de coneixements mínims i d'intel·ligència per accedir a càrrec públic, perquè el meu fillol petit, que amb prou feina ha começat a caminar, sap més del territori que l'alcalde!!! o això o es pensa que la gent és gilipolles!!!

Blanes diu que l'ACA és "reticent" a deixar treure sorra de la Tordera
Diari de Girona 18/6/2016

L'alcalde assegura que és "necessari" perquè la pèrdua d'àrids repercuteix en negatiu en el turisme i l'economia

BLANES | R.A L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) seria "reticent" a permetre l'extracció de sorra de la llera del riu Tordera, per estabilitzar la regressió que pateix la platja de s'Abanell de Blanes a causa dels temporals marítims, tal com proposa un estudi fet per l'Estat.
Així ho va explicar l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez (PSC), després d'una reunió que va mantenir aquesta setmana amb el director d'aquest organisme, Jordi Agustí, i amb el gerent responsable d'Aigües Ter-Llobregat. "El Ministeri de Medi Ambient fa una proposta que s'ha d'analitzar i mentre això arriba, des de l'Ajuntament volem que l'ACA aixequi la moratòria de 2003, partint d'un informe d'impacte ambiental que sigui sostenible i ajustat" va assenyalar Lupiánez.
Aquesta moratòria prohibeix explícitament fer l'extracció d'àrids de la zona mitjana i baixa de la Tordera. "L'ACA és reticent a aixecar la moratòria, però Blanes ho necessita perquè la platja va perdent sorra i això repercuteix en el sector turístic i econòmic, perquè disminueix l'afluència de visitants" precisava el batlle blanenc. En aquest sentit, Lupiáñez, puntualitzava que aquesta actuació -competència de l'Estat- no suposaria "malbaratar" l'aqüífer perquè s'extraurien pocs centímetres de sorra. "Passada la zona d'afectació de la Xarxa Natura 2000 i els ponts, podríem drenar entre 30 i 50 centímetres d'àrids que es traslladarien a la platja de s'Abanell. Seria una actuació superficial" va explicar l'alcalde socialista afegint que aquesta mesura permetria també "evitar la inundabilitat" de barris com La Plantera o Els Pins. "Seria de sentit comú fer-ho" va afegir, constatant que la solució al problema passaria per la llera de la Tordera perquè la seva sorra "té la mateixa qualitat i és semblant a la de s'Abanell". 
I és que la proposta de Costes també passa per extreure sorra de la zona del port d'Arenys de Mar. Una possibilitat que ja ha posat en alerta als alcaldes de l'Alt Maresme i la plataforma ecologista Preservem el Litoral del Maresme, que ja han mostrat la seva oposició frontal a qualsevol actuació de regeneració de platges que suposi tornar a dragar el fons marí, per l'impacte econòmic i ambiental en l'ecosistema que tindria. "A Arenys els sap greu perquè tampoc els sobra sorra, per això nosaltres optem per la Tordera" va concloure Lupiáñez.