dilluns, 11 de juliol del 2016

Avui 11/7/2016 el rics d'incendi forestal és extrem


Debido a escasez de lluvias y altas temperaturas continúa el riesgo de incendio muy alto en buena parte de Cataluña.

Mapa de Pla Alfa per avui 11/07/2016



L’Enric Batllori considera necessària la gestió forestal per a reduir el risc d’incendi, en declaracions a TVE
CREAF 8/7/2016



Les altes temperatures d’aquests dies, i la manca de pluja tan d’aquest últim mes com de l’hivern i la tardor passats, fan que el risc d’incendi sigui elevat. L’investigador del CREAF Enric Batllori destaca a ‘L’Informatiu’ de TVE que a mig i llarg termini cal una gestió de les masses forestals.
‘L’Informatiu’ del migdia en la desconnexió en català de TVE ha emès una notícia referent a l’elevat risc d’incendi que tota Catalunya patirà els propers dies. Les principals causes són les altes temperatures i la poca pluja registrada darrerament. Tanmateix, la sequera de l’hivern i la tardor han fet que s’hagi acumulat molta biomassa morta, un combustible que crema amb facilitat. Per aquests motius el risc d’incendi és tan elevat.
L’Enric Batllori, investigador del CREAF, en ser preguntat per com es pot evitar aquest risc i els grans incendis forestals afirma que cal una gestió del territori que generi un mosaic paisatgístic agrícola-forestal, i que redueixi la càrrega de combustible que hi ha actualment als boscos.
Aquí podeu veure la notícia a partir del minut 13:41.