dilluns, 5 de setembre del 2016

Crida per la protecció dels corbs marins a l'Alt Maresme. Ràdio Pineda 5/9/2016

Crida per la protecció dels corbs marins a l'Alt Maresme
Ràdio Pineda 5/9/2016

Corbs marins a Sant Pol. Foto de Marc Garriga

Veïns, naturalistes i diferents Grups i Associacions relacionades amb el Medi Natural de tot El Maresme i de Catalunya, han signat el document 'Manifest en defensa de Les Banyeretes' per denunciar la problemàtica creada amb la Platja canina de Sant Pol i per demanar les mesures necessàries per a la protecció dels corbs marins emplomallats (Phalacrocorax aristotelis) de la zona que és una de les poblacions més importants de la Mediterrània.

Els signants consideren que cal eliminar els gossos d'aquesta platja ja que no poden conviure els corbs marins i els animals de companyia. Asseguren que no hi ha control dels gossos i fins i tot els banyistes s'han queixat de la presència dels animals. També asseguren que els criteris científics demanen que no entrin gossos en aquesta àrea ja que la llei protegeix els corbs marins i aquesta col.lònia que és la més important de Catalunya i de bona part de tota la Mediterrània. Són animals nascuts en la seva majoria a les Illes Balears que passen l'estiu a l'Alt Maresme ja que mengen sonso i altres peixos petits. Fa anys que s'estudia aquesta població que majoritàriament viu entre Calella i Sant Pol. Els animals poden conviure amb els humans però no amb els gossos.
La Generalitat també ha demanat que canvii la ubicació de la platja per a gossos de Sant Pol.
Els signants del manifest també demanen millor control d'accés a les cales, evitar confusions als banyistes i que es tingui en compte la veu dels veïns i grups ecologistes i científics abans de qualsevol decisió d'aquest tipus.