dimarts, 4 d’octubre del 2016

Sobre la consulta del port de Tossa de Mar 4/10/2016...

Una curiositat abans de llegir i veure les fotos de les notícies...


Sense fer gaires investigacions, trobem ràpidament el primer GRAN ENGANY: El fotomuntatge.

La millor manera de vendre un projecte és mostrant una imatge, perque tothom entengui les dimensions, el impacte visual, etc.
I tots hem vist el fotomuntatge que ens mostren els promotors quan expliquen el seu projecte...

Però si ens fixem minimament veiem, ja per començar, que el fotomuntatge NO CORRESPON de cap de les maneres amb els planols, i que hi ha una increible diferència en les dimensions. Ens preguntem: SOM NOSALTRES EL ÚNICS QUE ENS HEM ADONAT D'AIXÒ ?

ENS PREOCUPA MOLT, TENINT EN COMPTE QUE EL REGIDOR D'URBANISME ÉS ARQUITECTE...
 — en Tossa De Mar, Catalunya.



11 associacions i partits volen formar part del procés de la consulta sobre el port de Tossa
Tribuna Selvatana 4/10/2016

Fotografia: Fotomuntatge del projecte que Tossa vol recuperar. / Ajuntament

La consulta es farà el diumenge 20 de novembre i servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la construcció d'un port, els accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges als sectors d’Es Cars i Vinya d’en Puig.

Redacció

Un total d'onze associacions i partits han manifestat la voluntat de formar part del procés convocat per l’ajuntament per conèixer l'opinió dels veïns respecte l'aprovació d'una modificació puntual de Pla General d'Ordenació Urbana Municipal per a una futura construcció d’un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges.

Es tracta dels Amics de Tossa, l'Associació Professional d’Empresaris d’Hostaleria de Tossa, la Secció Local d’ERC, el Grup polític municipal de CIU, la Unió de Botiguers de Tossa, la Federació d’Ecologistes de Catalunya, l'Associació Centre d’Ecologia i Projectes Alternatius, IAEDEN-Salvem l’Empordà, Salvem Pinya de Rosa, l'Associació Ciutadana SOS Lloret i l'Entitat Mediambiental Sa Agulla.

D’altra banda, la Comissió de Seguidament de la consulta també ha donat per tancada la llista definitiva de persones cridades a participar atès que durant el periode d’informació pública no s’han presentat al·legacions.

Cal recordar que la consulta es farà el diumenge 20 de novembre i servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per a possibilitar la construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges als sectors d’Es Cars i Vinya d’en Puig. En aquest sentit, la única pregunta -amb “sí”, “no” i “m’abstinc” com a possibles respostes- serà:

-Esteu d’acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal per a possibilitar la futura construcció d’un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?

A la consulta hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el 20 de novembre de 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d’acreditar mitjançant la targeta d’identitat o document d’identitat amb el seu número o passaport.

La votació es farà a l’edifici La Nau –primera planta- de 10:00h. a 14:00h. i de 16:00h. a 20:00 h. Hi haurà dues meses de consulta, una en la que votaran els veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra A fins als que comencin per la lletra L; i una segona mesa pels veïns el primer cognom dels quals comenci per la lletra M fins als que comencin per la lletra Z.

El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l’expressió majoritària de la voluntat popular sempre i quan se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% del vots totals emesos.

El projecte que es sotmetrà a la consideració dels veïns suposaria, de prosperar, l’inici dels tràmits legals per a construir:

- Un port esportiu darrera d’Es Codolar amb tres dàrsenes i 453 amarres, magatzems, zones verdes, locals comercials i aparcaments per a vehicles.
- Un hotel de 5 estrelles situat a l’antic camí de Lloret (sector Ses Alzines).
- Quatre xalets de luxe.

A més, la construcció comportaria l’execució d’un túnel que connectaria la xarxa viaria de Tossa amb el port, una accés per a vianants amb el nucli urbà a través d’Es Codolar, el condicionament del camí de ronda i del camí ral; la instal·lació dels serveis bàsics a la zona (aigua, electricitat, gas, telefonia, etc.) i la cessió de zones verdes a l’Ajuntament.

L’Ajuntament ha habilitat un apartat al web municipal per informar als veïns i facilitar que aquests tinguin tota la informació objectiva que necessiten per formar-se una opinió de l’abast de la proposta: www.tossademar.cat/consulta.

CiU i Esquerra, empresaris i ecologistes, a la consulta de Tossa
Diari de Girona 4/10/2016

Un total d'onze associacions i partits han manifestat la voluntat de seguir el procés

Un total d'onze associacions i partits polítics han manifestat la voluntat de formar part del procés que ha de culminar amb la consulta popular sobre la construcció d'un port a Es Codolar, segons va informar ahir la comissió que farà el seguiment de la votació, convocada per l'Ajuntament perquè els veïns es manifestin respecte de l'equipament, dels seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges que hi anirien lligats.
Les associacions i partits que han manifestat la voluntat de formar part del procés de consulta són: Amics de Tossa; Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa; secció local d'ERC; grup municipal de CiU; Unió de Botiguers de Tossa; Federació d'Ecologistes de Catalunya; Associació Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius; IAEDEN-Salvem l'Empordà; Salvem Pinya de Rosa; Associació Ciutadana SOS Lloret; i Entitat Mediambiental Sa Agulla.
D'altra banda, la comissió també ha donat per tancada la llista definitiva de persones cridades a participar atès que durant el periode d'informació pública no s'han presentat al·legacions.

La consulta es farà el diumenge 20 de novembre i servirà perquè els veïns expressin la seva opinió sobre la tramitació de la modificació del POUM per possibilitar la construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges als sectors d'Es Cars i Vinya d'en Puig. En aquest sentit, l'única pregunta -amb "sí", "no" i "m'abstinc" com a possibles respostes- serà: "Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?".
Majors de 16 anys
A la consulta, hi podran votar totes les persones empadronades al municipi a data 30 de juny de 2016 i que tinguin 16 anys complerts el 20 de novembre de 2016. Caldrà identificar-se amb el DNI o carnet de conduir, llevat de les persones estrangeres, que ho hauran d'acreditar mitjançant la targeta d'identitat o document d'identitat amb el seu número o passaport.
El pronunciament que resulti de la consulta es considerarà l'expressió majoritària de la voluntat popular sempre que se superi el 15% de participació del nombre total de persones cridades a participar i, superat aquest percentatge de participació, es considerarà expressió majoritària de la voluntat popular aquella opció que superi el 50% dels vots totals emesos.

El port de Tossa mobilitza partits i associacions
El Punt Avui 4/10/2016

Onze entitats volen formar part de la consulta del 20 de novembre


L'Ajuntament de Tossa va fer pública ahir la llista d'associacions i partits que han manifestat la voluntat de formar part de la consulta sobre la possible construcció d'un port esportiu, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges. Segons les dades de l'Ajuntament, les entitats són: Amics de Tossa, Associació Professional d'Empresaris d'Hostaleria de Tossa, ERC, CIU, Unió de Botiguers de Tossa, Federació d'Ecologistes de Catalunya, Associació Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius Iaeden-Salvem l'Empordà, Salvem Pinya de Rosa, SOS Lloret i Entitat Mediambiental s'Agulla. Malgrat que no consta en aquesta llista, ICV va anunciar també que farà campanya pel no. Per Víctor Catalán, responsable de medi ambient i urbanisme d'ICV de les comarques gironines, “la modificació de la platja des Codolar i els seus entorns significaria la destrucció d'un dels paisatges més emblemàtics i de forta identitat de la Costa Brava, a més de suposar un fort impacte paisatgístic i ambiental”. La consulta es farà el dia 20 de novembre. La pregunta és: “Esteu d'acord amb la iniciativa de modificar el Pla General d'Ordenació Urbanística Municipal per a possibilitar la futura construcció d'un port, els seus accessos, un hotel de cinc estrelles i quatre habitatges a Tossa?”


Si us plau, signeu el manifest que trobareu en aquest enllaç: Moltes gràcies!!!