dijous, 10 de novembre del 2016

Aplicació... L'ull del temps. Catalunya abans i ara. ICGC 10/11/2016

Podeu accedir a l'aplicació aquí...

http://betaserver.icgc.cat/visor/catalunya_ull_del_temps.html#15/41.4173/2.2240

Recomanable arrossegar el cursor per la llera de la Tordera o per la línia de la costa.

L'aplicació 'L'ull del temps' per comparar l'evolució de Catalunya, disponible per a mòbils
Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya 10/11/2016

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha creat una apli per superposar la cartografia actual a la dels anys 1945 i 1956

Es basa en els mapes obtinguts durant els vols que va fer la Força Aèria dels Estats Units aquells anys


L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) posa a disposició per a mòbils, tant per a Android com per a iOS, la seva aplicació “L’ull del temps”, fins ara només accessible a la seva web.
 
Es tracta d’una eina que permet a l’usuari comparar la situació actual del territori a la de 1945 o 1956 i que pot tenir usos didàctics i per a la recerca en els àmbits relacionats amb l’urbanisme.
 
Tant l’aplicació per a mòbils com la web mostren la cartografia actual de qualsevol punt de Catalunya i, en moure el cursor sobre la pantalla, la imatge es transforma en una fotografia en blanc i negre que mostra aquell mateix indret en la data escollida.
 
La versió per a mòbils permet fer zoom sobre l’àrea, activar la localització de l’usuari, canviar entre la capa actual i la històrica i compartir la imatge obtinguda a les xarxes socials.
 
L’eina es basa en els vols fotogramètrics  que va realitzar la Força Aèria dels Estats Units els anys 1945 i 1956, cedides pel Ministeri de Defensa, mentre que la cartografia actual és un producte de l’ICGC.