dimarts, 8 de novembre del 2016

Recupero un vídeo de la nevada del 2012 al Pla de Grau (Malgrat de Mar) de l'Albert Serrano 3/2/2012

Recupero un vídeo de fa quatre anys avui que hi ha molta gent per aquí que es queixa del fred d'aquest matí...



neu, fred... i gel
albert serrano 3/2/2012

És l'aspecte que presentava aquest matí de divendres la zona agrícola de Malgrat de Mar, el Pla de Grau.

Els conreus s'han vist afectats per l'onada de neu i fred. Davant la previsió que indica que de cara als pròxims dies algunes de les collites es puguin malmetre degut a l'anomenada glaçada negra, els pagesos les han protegit amb mantes tèrmiques.

De moment, tot apunta que la baixada de temperatures podria fer malbé sobretot les carxofes. Per poder-les salvar, bona part les han recollit amb anterioritat. La resta es destruiran o s'ennegriran i no es podran vendre.

Els pagesos indiquen, però, que no temen massa desperfectes ja que el que hi ha plantat és el que correspon a aquesta època de l'any i aguanta força bé el fred.

Sigui com sigui, avui no es podien realitzar els treballs habituals. És per això que alguns han dedicat la jornada a altres feines, buscant l'aixopluc d'un bon foc.

Les condicions meteorològiques també han provocat inconvenients a l'hora de desplaçar-se. S'han produït diverses topades entre vehicles que han patinat degut al glaç que hi havia a la calçada. Davant el pavelló Germans Margall, una motorista ha relliscat i s'ha trencat la clavícula.

La neu, però, també ha deixat imatges poètiques, com la de la platja totalment emblanquinada.