dijous, 8 de desembre del 2016

Bibliografia recomanada... Miniguia de camp (que cal conèixer!): 125 ocells de Catalunya. Toni Llobet i François | Blog 17/9/2015

Miniguia de camp (que cal conèixer!): 125 ocells de Catalunya
Toni Llobet i François | Blog 17/9/2015


Vet aquí un dels fruits més gratificants de la meva feina, ho confesso. Tan o més, fins i tot, que il·lustrar cap gran obra magna d’abast mundial, densa, científicament acurada, rigorosa, cara, prestigiosa…
Un petit –bé, no tant, desplegat fa gairebé un metre!- fulletó (de 8 “pales” en total), amb els 125 ocells de Catalunya “que cal conèixer”. Un producte de butxaca, lleuger, visual, econòmic, amè, a l’abast de tothom. Friso per veure nens i no tan nens iniciant-se al món dels ocells -i d’aquí, al coneixement de la natura en general- gràcies a aquesta petita-gran eina. Aquí en teniu algunes pàgines:


Feia anys que l’havíem concebut, amb el disseny sempre precís i elegant del dissenyador i amic Lluc Julià. I no ha estat fins ara que ha pogut veure la llum, quan el també amic Francesc Kirchner, d’ORYX, “la botiga de l’amant de la natura”, s’ha decidit a editar-lo. La nostra miniguia forma part d’un kit d’iniciació a l’ornitologia (guia+prismàtics+llibreta de camp+sarró) produït per Oryx, en motiu del segon Delta Birding Festival i del llençament del programa “Tocats de l’ala”, de TV3, dedicat a l’ornitologia. També es pot comprar separadament, per només 5 euros.
Tots plegats confiem que la cosa tingui molt recorregut, i que poguem començar a produïr desenes de guies… ja en tenim una bona colla a mig fer, amb autors experts per fer la tria d’espècies i els textos. Us imagineu quin goig, tenir a mà els bolets, ortòpters, orquídies, papallones, caragols, nudibranquis, rèptils o hortalisses del país? Nosaltres sí!