dimarts, 13 de desembre del 2016

El síndic estudiarà el projecte del port de Tossa per detectar si hi ha irregularitats 13/12/2016 Diari de Girona

El síndic estudiarà el projecte del port de Tossa per detectar si hi ha irregularitats
Diari de Girona 13/12/2016

Rafael Ribó ja ha demanat la documentació a la plataforma Diem No i a l'equip de govern (TU)

El síndic de greuges, Rafael Ribó, estudiarà la documentació relacionada amb el projecte de construcció d'un port, un hotel de cinc estrelles i quatre xalets de luxe a Tossa de Mar, per determinar si existeixen o no possibles irregularitats. Segons va confirmar l'Oficina del Síndic, en un principi també es volia estudiar tot el procés relacionat amb la consulta popular prevista pel 20 de novembre i que finalment va ser suspesa pel Jutjat de Girona. Justament aquesta intervenció judicial va ser -segon l'oficina- el motiu pel qual s'ha arxivat aquest estudi.
Respecte al projecte, Ribó ja ha demanat a la plataforma Diem No i a l'equip de govern (TU) que facilitin informació relacionada amb el mateix, per tal de poder estudiar-la. Segons va confirmar ahir l'alcaldessa, Gisela Saladich (TU), el Síndic els va sol·licitar el 23 de novembre, documentació sobre el grau de protecció de la zona on es vol desenvolupar tota aquesta obra. «Els vam respondre el dia 29 de novembre facilitant els papers requerits amb mapes i gràfics on queda clar que és zona urbanitzable i que no és PEIN», va precisar Saladich.
Visita al local del No

Per la seva part, la presidenta d'Amics de Tossa i representant de la plataforma Diem No, Maria Eugènia Serrat, va explicar ahir que tenen previst fer arribar al síndic tota la documentació de la qual disposen, el dilluns de la pròxima setmana. «Tenim molt material entre papers i gravacions i volem prepar-la bé», va dir Serrat qui va relatar que va ser el mateix Ribó, qui els va visitar, abans de la consulta, al local on feien campanya en contra del projecte. «El Síndic va mostrar un interès especial en tot aquest tema. Suposo que ell també devia trobar estranya la seguretat amb la qual els promotors asseguraven que tot això es farà, sense ni haver-se fet la votació» va explicar la portaveu d'Amics de Tossa qui va precisar que va ser Ribó qui els va sol·licitar que li fessin arribar informació.


Tossa en Acció ha compartido la foto de Tossa del Mal — me siento sorprendido(a).
Tossa del Mal
Darrerament sa Torre d'en Joanàs diu que li arriben veus i murmurs estranys.
Diu que ha vist un projecte dels amos de mitja Vila Vella, que volen arreglar ses cases i posar-hi garatges soterrats, que volen fer-hi un hotelet amb un restaurant, posar-hi escales mecàniques, ascensors a ses torres i tancar sa part de dalt de Vila Vella i fer-la de pago.
Total, un resort privat.
Ha sentit que tot això ja està engegat, amb el vist-i-plau de sa alcaldesa tossenca, i que només queda una reunió i posar-ho a rodar.
M'ho ha explicat però no l'he cregut. Cal recordar que sa Vila Vella és un Monument Històric Artístic Nacional, no un parc d'atraccions privat.
Potser sa Torre d'en Joanàs ha tingut un cop de tramuntana i s'ho ha imaginat, perque no m'ho crec pas que l'ajuntament sigui capaç de planejar tantes estupideses i disbarats en tant poc temps.
Però bet aquí que tampoc vaig creure'm lo del port, ni lo de Cala Morisca, ni lo del museu, ni tantes altres coses i mireu on hem arribat.