dijous, 22 de desembre del 2016

Queda oficialment inaugurada la nova temporada de l'espectacle "Exigències, Costas i altres xorrades del retrocés de les platges" 22/12/2016


Ahir l'atracció estelar a Pineda de Mar era el carril bici del passeig marítim, desmuntat com un castell de cartes quan no tapat per la sorra, envoltat de desenes de persones càmeres i telèfons en mà, i comentari obligat de totes les persones que passejaven per la platja...


Fa uns mesos vaig fer una entrada a aquest mateix bloc sobre aquest tema que, any rere any, es converteix en un espectacle lamentable entre administracions cobert escrupolosament, i puntualment, per tots els mitjans de comunicació locals, comarcals, autonòmics i fins i tot estatals...

No és només manca de sediments... Temporals, platges i altres xorrades.
28/7/2016

Recomano sincerament la seva lectura abans de continuar amb aquest tema doncs, una vegada fet, entendreu per què queda oficialment inaugurada la nova temporada 2016 de l'espectacle "Exigències, Costas i altres xorrades del retrocés de les platges".

També recomano llegir la part final d'aquesta entrada, molt "curiosa".


L'alcalde de Pineda diu prou i exigeix a l'Estat una solució per al passeig de mar
El Punt Avui 22/12/2016

Xavier Amor diu que l'Ajuntament no ha de tornar a assumir les despeses de condicionament

L'any 2013 Costes valorava el projecte en un milió d'euros

Els efectes del temporal en el carril bici del passeig marítim de Pineda de Mar dimarts Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - PINEDA DE MAR
“Hem de dir prou a una situació que es repeteix i que fins ara sempre ha hagut de pagar l'Ajuntament. El passeig marítim és una infraestructura que correspon a l'Estat i és l'Estat el que ha de donar una solució definitiva als efectes dels temporals.” L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), es va mostrar ahir contundent i decidit a trobar respostes per posar fi als episodis habituals de destrosses que provoquen els temporals a primera línia de la platja. L'alcalde va alertar que en aquesta ocasió “les onades han arribat a poc menys de dos metres de la via del tren” i va repetir que cal actuar amb celeritat “per evitar mals majors”.

“Com a municipi turístic que som hem de tenir a punt la platja per Setmana Santa, però és evident que no parlem de feines de manteniment, sinó d'una obra important, i l'obra no l'hem de fer nosaltres”, va insistir. En aquest sentit, va explicar que els tècnics municipals faran la valoració dels danys causats aquesta setmana i l'adjuntaran a l'informe que es farà arribar tant al Consell Comarcal del Maresme com a la Generalitat i especialment a l'Estat perquè s'hi impliquin. El temporal de dilluns i dimarts ha afectat de ple uns dos-cents metres del carril bici del passeig i n'ha desplaçat i enfonsat les lloses de formigó tot i l'escullera que es va col·locar per minimitzar l'embat de les onades.

L'any 2013, una llevantada semblant va afectar de ple el mateix tram del passeig i la delegada de Costes del ministeri, María Toledano, es va comprometre a actuar-hi “per la via d'urgència” i va valorar en un milió d'euros el cost del projecte global de condicionament. Finalment, Costes se'n va desdir amb l'argument que era una obra de manteniment i que en aquest cas l'Ajuntament era el responsable de fer-la.

LA FRASE

Correspon a l'Estat donar una solució definitiva als efectes dels temporals en el passeig de Pineda
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR

LA XIFRA

200 metres de carril bici són els afectats aproximadament pel temporal de principi d'aquesta setmana.


La Selva TV 22/12/2016



Blanesaldia.com 21/12/2016


Des de les 6 del matí, els operaris de l’empresa encarregada de la neteja municipal han continuat les tasques d’enretirar la sorra i l’aigua dipositada pel temporal marítim sobre diverses zones del Passeig de Mar. En especial, en el tram del Passeig Cortils i Vieta, situat entre el Carrer Ample i la Plaça Catalunya.

Si bé el temporal d’aquesta passada matinada ha estat de força molt inferior en relació al que es va patir dimarts, durant tota la matinada les onades han contingut arrossegant aigua i sorra al damunt del vial per on circulen els vianants. Paral·lelament, també es segueix elaborant l’avaluació dels petits desperfectes que ha ocasionat, majoritàriament mobiliari urbà afectat com ara les papereres que hi ha instal·lades arran de platja.


També s’haurà de reconstruir una part del muret baix que hi ha a tocar de la platja de Sa Palomera, que va quedar parcialment destrossat per la continuada força de les onades. Precisament aquest tram del passeig continuava avui al matí encerclat amb cintes i tanques de la Policia Local de Blanes, per evitar que els vianants accedeixin i així resguardar la seva seguretat. Sortosament, cap persona ha patit cap dany greu a conseqüència del temporal.

La tasca de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes va ser constant des de la matinada d’aquest passat dimarts, atenent les incidències que anava causant el temporal de mar i el fort vent que va arribar a bufar amb ràfegues d’entre 80 i 90 km/hora. Els efectius policials van haver de ser especialment amatents durant les hores diürnes, en què nombrosos vianants s’acostaven perillosament a la línia de trencada de les onades, amb el conseqüent perill que això suposava.


Per la seva banda, el moviment d’encarregats i operaris de l’empresa Nora, que s’ocupa del servei de recollida d’escombraries i neteja municipal, ha continuat ben viu durant aquest matí, després que al llarg de tot el dimarts ja van esmerçar-hi moltes hores. Fonts de l’empresa apunten que han estat treballant-hi 25 operaris, havent intervingut 5 escombradores, una mini-excavadora de l’empresa i 4 petits vehicles de servei amb pales adaptades incorporades.

La resta de la feina s’ha completat amb treballadors que recollien sorra i aigua amb escombres i pales. Segons ha explicat avui al matí el regidor d’Obra Pública, Medi Ambient, Enginyeria i Brigades, Juanjo Navarro, ahir es van contractar amb caràcter d’urgència dues excavadores externes per acabar de completar la feina de retirada de sorra i aigua. Ahir les tasques van començar a les 6 del matí i van finalitzar a les 10 de la nit, reprenent-se de nou avui dimecres a les 6.


Igualment, el regidor Navarro també ha indicat que s’estarà amatent al pla INUNCAT per netejar les sortides de les rieres que han quedat parcialment taponades per la sorra arrossegada pel temporal. Es tracta que quedin expedites i netes per facilitar la sortida d’aigua pluvial en cas que hi hagi previsió de pluges. Mentre duri el temporal de mar que arrossega i amuntega sorra a la sortida de les rieres, és una tasca inútil si no hi ha perill de precipitacions.

Fotos: Blanesaldia.com


La Vanguardia 21/12/2016

La línea R1 de Cercanías Renfe vuelve a acumular retrasos de hasta una hora por la afectación del temporal en la costa

El temporal ha afectado en gran medida al Maresme (LV / Fede Cedó)

FEDE CEDÓ, Mataró
 
Olas de hasta seis metros de altura y vientos que superaron los 90 kilómetros por hora en la costa norte de Barcelona, provocaron ayer numerosas incidencias sin tener que lamentar daños personales. De nuevo, la red ferroviaria del litoral se vio afectada por el impacto de las olas en los convoyes que circulaban por la línea R1 entre Cabrera de Mar y Vilassar de Mar, lo que provocó retrasos superiores a los 40 minutos ya que en esta zona los trenes sólo podían circular por vía única.

Temporal 20.12.2016 - Olas de hasta seis metros de altura en el Maresme (Moisès Vilageliu)

En algunas estaciones el embate del intenso oleaje, que en el litoral del Maresme provocó olas de hasta seis metros de altura, impactaba sobre los pasajeros que esperaban en los andenes, e incluso llegaban a irrumpir en el interior de los vagones cuando abrían las puertas. Los usuarios de Renfe volvieron a mostrar su indignación ya que, como es habitual en caso de inclemencias meteorológicas, la circulación se interrumpió por las incidencias en las instalaciones de suministro eléctrico.

A las intensas lluvias se sumaron ráfagas de vientos huracanados que en el Maresme superaron los 97 km/h en Sant Vicenç de Montalt, 93 km/h Arenys de Mar y Canet de Mar. El viento provocó las mayores afectaciones en las poblaciones del litoral y acaparó la mayoría de los avisos a los Bomberos, que ayer recibieron 156 llamadas, de las que 108 procedían de las comarcas del litoral barcelonés.

Temporal 20.12.2016 - Árbol centenario abatido por el viento en Mataró (Aj. Mataró)

La mayor parte de las incidencias fueron árboles caídos, ramas desprendidas y caída de objetos en la vía pública, sin tener que lamentar heridos, aunque sí daños materiales como vehículos dañados por la caída de ramas. El intenso oleaje también inundó la mayoría de los pasos subterráneos y dañó gravemente instalaciones como el Club Nàutic de Cabrera de Mar, con la terraza totalmente destruída, mientras que en Pineda de Mar, el embate de las olas descalzó las grandes losas del paseo marítimo.

Así ha quedado el Club Nàutic de Cabrera tras el temporal (LV / Fede Cedó)

---------------------------------------------------------------


Les notícies sobre els efectes del temporal abunden aquests dies arreu, molt repetitiu tot plegat com us podeu imaginar però, i això és l'important, calcades a les que heu pogut llegir o veure els darrers anys just després d'un temporal... Ja ha arribat el Circ a la costa!!!

Properament llegirem i escoltarem cifres de més d'un milió d'euros, demandes de solucions d'alcaldes i representants del lobby turístic, d'inversions pre-estiuenques calcades a les que any rere any s'han demostrat inútils (pagades per nosaltres, clar), etc, etc, etc... però mai els escoltareu rectificant... ja!

I clar... això no el llegireu o veureu a cap mitjà de comunicació... Us convido a pensar per què...

Les noves dunes de la Platja de la Pomereda (Malgrat de Mar) passen la seva 1era prova de foc, i amb nota 20/12/2016
 

Per què quan l'actuació d 1.100.000E fracassa surt a tot arreu però quan una d 150.000E té èxit no? vía