dissabte, 28 de gener del 2017

2,1 milions d'euros més a l'Alt Maresme per reparar nyaps urbanístics a la platja sense solucionar res 27/1/2017

ÚLTIMA HORA. El Consell de Ministres aprova ajudes urgents als municipis afectats pel .

El Consell de Ministres aprova mesures urgents i finançament per pal·liar els danys dels temporals, entre aquests, del temporal marítim de Pineda
Ràdio Pineda 27/1/2017


El Consell de Ministres ha aprovat avui un Reial Decret Llei pel qual s'adopten mesures urgents per pal·liar els danys causats pels últims temporals de pluja, vent i neu esdevinguts en diversos punts d'Espanya durant els mesos de novembre i desembre de 2016, i en gener de 2017. L'aprovació d'aquest Reial Decret Llei permet finançar, amb càrrec al Fons de Contingència d'execució pressupostària, les mesures previstes pel Consell de Ministres. Les altres mesures que són competència del Ministeri de l'Interior, s'atenen amb càrrec als pressupostos de la Direcció General de Protecció Civil i Emergències.

Pineda de Mar, entre les poblacions que rebran l'ajut

Pineda de Mar, amb bona part del Passeig Marítim destrossat pel temporal, està inclosa entre les poblacions que rebran aquests ajuts urgents, amb una xifra que es concretarà en les pròximes hores. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha manifestat la seva "satisfacció per la immediatesa que arriba aquesta mesura des del Consell de Ministres" i també pel fet que això permetrà començar aviat les actuacions per reparar el passeig de Mar. "Esperem que la xifra d'ajuda sigui suficient ja que els danys són enormes", ha afegit l'alcalde. Xavier Amor també ha agraït les mostres de suport que ha rebut per part de la ciutadania i tots els grups polítics del consistori de Pineda per "ajudar al què faci falta" per cercar una solució a la situació.


El PPC agraeix la rapidesa del Ministeri en la gestió dels danys del temporal
Ràdio Pineda 27/1/2017

A dalt: D'esquerra a dreta, Diego Sánchez, María Toledano, Alberto Villagrasa i José Manuel López

El Diputat i Portaveu del PPC de la Comissió de Territori i Sostenibilitat al Parlament, Alberto Villagrasa ha agraït l'interès i la preocupació que ha mostrat el Ministeri de Medi Ambient des del primer moment en la gestió dels danys causats per l'últim temporal que va causar greus destrosses a la costa del Maresme.

Villagrasa ha recordat "el compromís de l'Estat Espanyol amb la costa catalana" i ha recordat que "la Cap de la Demarcació de Costes, María Toledano, ha visitat la zona afectada en diverses ocasions i s'ha reunit amb moltíssim interès amb els alcaldes dels municipis així com amb els representants populars per avaluar els danys i analitzar la situació ". Toledano ha realitzat una nova visita acompanyada d'Alberto Villagrasa, el president del PPC del Maresme, Diego Sánchez, regidor-portaveu del PP a l'Ajuntament de Pineda, i el portaveu Popular al Consell Comarcal, José Manuel López als quals ha informat de la urgència amb què el Ministeri està gestionant la situació per emprendre actuacions immediates per reparar els danys. Així ho ha fet públic el PP a través d'un comunicat.




Iniciativas parlamentarias para costear daños temporal y buscar soluciones


L'Estat promet 2,1 milions pels temporals al Maresme
El Punt Avui 28/1/2017

El Consell de Ministres aprova un reial decret urgent per fer front als danys que es finançaran a través del fons de contingència

Pineda rebrà 1 milió d'euros i Malgrat de Mar, 1,1 milions més, per poder reparar els desperfectes

Un tram del passeig Marítim de Pineda de Mar, destrossat després del temporal marítim Foto: AJ. PINEDA DE MAR.

LLUÍS MARTÍNEZ - PINEDA DE MAR
L'Estat es va comprometre ahir en 2,1 milions d'euros per atendre els danys del temporal de la setmana passada al Maresme. El Consell de Ministres va aprovar un reial decret urgent per fer front als desperfectes d'una gregalada que a la comarca ha castigat especialment a Pineda i Malgrat de Mar. Les actuacions es destinaran, sobretot, per regenerar la platja i fer una aportació extraordinària de sorra, però també per posar esculleres de roques que serveixin per protegir el litoral i reconstruir els vials i passejos malmesos dels dos municipis. L'acord ha de permetre finançar les actuacions “amb rapidesa i eficàcia” perquè, tot i que el calendari és ajustat, la intenció és que es puguin enllestir abans de les vacances de Setmana Santa, quan es dona el tret de sortida a la temporada. Una inversió que es portarà a terme a través del fons de contingència davant la impossibilitat dels diversos ministeris implicats per afrontar una despesa extraordinària d'aquestes característiques.

A Pineda, amb bona part del passeig Marítim destrossat, la previsió és que hi arribi un milió d'euros, i a Malgrat de Mar, 1,1 milions més. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), va explicar ahir que l'aportació ajudarà a avançar molt les obres de reparació i confia que la xifra sigui suficient per atendre tots els danys. Les feines d'emergència que el Consell Comarcal va haver de posar en marxa per aturar l'abocament d'aigües residuals a la platja del municipi ja s'han enllestit, però amb vista a la setmana vinent la intenció és iniciar la reposició de la canonada general, que no quedarà protegida del tot fins que no s'entomi la intervenció integral que ha de portar a terme, precisament, la demarcació de Costes.

Feines de neteja

Pel que fa a Malgrat de Mar, les feines de neteja de la zona més perjudicada per la gregalada encara no s'han acabat. El regidor d'Obres i Serveis, Medi Ambient i Platges, Òliver Sánchez-Camacho (PSC), va explicar ahir que les màquines encara estan desbrossant els últims metres del Camí de la Pomereda, que va quedar totalment inundat.

“Fins que no traiem tota la sorra acumulada no podrem valorar l'abast real dels danys”, hi afegeix el regidor, que recorda que una part d'aquest vial de vint metres es va enfonsar. A banda de les destrosses als càmpings de la zona, també apunta que la platja s'ha reduït molt per la pèrdua de sorra. Per aquest motiu valora la rapidesa amb la qual s'han gestionat les ajudes de l'Estat tenint en compte que dilluns mateix encara plovia i feia molt mala mar. “Esperem que com a mínim les aportacions d'aquests fons de contingència serveixin per tornar a la normalitat i recuperar l'espai el més aviat possible”, apunta Sánchez-Camacho.

LES FRASES

Esperem que la xifra d'ajuda de l'Estat sigui suficient, ja que els danys a Pineda són enormes
Xavier Amor
ALCALDE DE PINEDA DE MAR

Esperem que les aportacions serveixin per tornar a la normalitat i per poder recuperar l'espai
Òliver Sánchez-Camacho
REGIDOR D'OBRES DE MALGRAT


El Malgratenc 28/1/2017


Aquest divendres, l’Estat ha anunciat un paquet de mesures per pal·liar les destrosses causades pel temporal marítim del passat cap de setmana. En el cas de Malgrat de Mar, es preveu destinar-hi més d’un milió d’euros, que surten del fons de contingència d’execució immediata, previst per a casos o situacions d’emergències.
Els diners es destinaran a regenerar la platja i a la construcció de dics de roques com a mur de defensa a la costa. L’Estat també ha assegurat que es recuperarà el tram malmès del Camí de la Pomereda.

Rebuig a la construcció d’espigons

El govern català ha proposat la construcció d’espigons al llarg de la costa com a solució per defensar-la dels temporals. Des de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme s’han afanyat a dir que aquesta “no és una bona solució”. L’acció “traslladaria la problemàtica aigües avall”, ha indicat la portaveu de la plataforma. Noemí Pineda, ha subratllat que no es pot actuar de manera unilateral. En qualsevol cas, ha apuntat Pineda, aquesta és una solució que caldria debatre amb la ciutadania ja que es tractaria d’una actuació que afecta un espai públic.

Precisament, des de la Plataforma Preservem el Litoral del Maresme es reclama la creació d’una taula de treball amb tots els agents implicats per fer front a la problemàtica dels temporals. A més, la plataforma qualifica de “caduc” l’actual model de gestió, “basat en l’artificialització de la costa combinat amb la regeneració de platges”. Preservem el Litoral emfatitza l’evidència del fracàs de les diferents actuacions que s’han dut a terme, així com l’elevat impacte ambiental que han suposat.