dijous, 26 de gener del 2017

Algunes notícies per llegir 25-26/1/2017...

Pagesos palafollencs reivindicaran l’agricultura a la Marxa Pagesa
Ràdio Palafolls 26/1/2017


Avui ha començat la Marxa Pagesa a diferents punts de Catalunya convocada pel sindicat agrari Unió Pagesa, que s’allargarà fins el dissabte 28, quan arribaran els tractors al Passeig Maria Cristina de Barcelona i on culminarà la reivindicació. Avui ha arrencat la marxa per dignitat de la pagesia que espera reunir a la capital catalana més de  300 tractors provinents de tot el país.

El sindicat ha mobilitzat pagesos de l’àrea metropolitana, entre ells Palafolls, de Girona, el Camp de Tarragona, la Catalunya Central, les comarques de la muntanya, la plana de Lleida i les Terres de l’Ebre, des d’on s’articularan les columnes de tractors.



Hi participaran pagesos de tot el territori, entre ells també de Palafolls, que sortiran demà passat a primera hora del matí, entre les 5 i les 6, faran parada a Mataró i des d’allà s’enfilaran direcció la capital catalana. Reivindiquen l’oblit en què han caigut els agricultors i ramaders, la disminució del suport de l’Estat en el desenvolupament del sector i també la baixada de la renda agrària acumulada. Són declaracions de Miquel Riera, pagès de Palafolls i membre d’Unió de Pagesos.

En el cas de l’Alt Maresme, les principals problemàtiques que destaca Riera són, l’especulació urbanística i la continuïtat dels joves amb la pagesia. Assegura que l’Estat hauria de facilitar que els terrenys que no es conreen hi puguin tenir accés els joves pagesos,ja que la terra és la primera matèria que es necessita.


Els palafollencs iniciaran la marxa el dissabte, però en el cas de Tordera serà demà a partir de les 11.30 del matí fines les 12.20h aproximadament quan se sumaran al seguici de tractors provinents de les comarques gironines, pel que es preveuen afectacions en el trànsit a la N-II.

Dissabte la manifestació culminarà a Plaça Espanya de Barcelona, una mobilització que reclama renovar el contracte de la societat amb el camp i demana també el compromís i la conscienciació de la ciutadana a més de la de les administracions. Un cop els tractors hagin arribat a Barcelona es llegirà el manifest “Lluita amb Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia” on es reclamen mesures per l’equitat del comerç, que eviti “l’arbitrarietat” en el desenvolupament urbanístic i també el control de la fauna que destrossa els conreus.



Diari de Blanes 26/1/2017

L’home, criador de gossos, ja ha quedat en llibertat a l’espera que el jutjat el citi a declarar

Imatge ACN

INFORMA AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES.- Els Mossos d’Esquadra han detingut un criador de gossos per escriure amenaces de mort al mur de Facebook de l’Associació Professional dels Agents Rurals de Catalunya. L’home, veí de Sils, va ser detingut aquest dimarts a Blanes però ja ha quedat en llibertat a l’espera que el jutjat el citi a declarar. Segons a avançat Ràdio Girona, als comentaris l’home assegura que no descarta “carregar-me’n uns quants” i titlla els agents de “fills de puta”. Els Mossos consideren que els missatges poden ser constitutius d’un delicte d’amenaces.

L’home va escriure al mur de l’entitat dos comentaris en resposta a la publicació de l’assassinat dels dos agents aquest cap de setmana a Aspa. Tal i com cita l’emissora, va arribar a assegurar que, tot i sentir-ho, “veient com actuen jo mateix no descarto carregar-me’n uns quants… Són uns fills de puta.. Que sí… Que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida”. L’emissora, que ha parlat amb el criador, assegura que tot plegat té l’origen en el comís que uns rurals li haurien fet de 12 gossos de raça potencialment perillosa a la seva finca de Sils. En aquest sentit, Ràdio Girona cita un altre comentari on els acusa de ser “mafiosos corruptes” i assegura que “m’heu entrat a casa a robar”. “Aquest cop m’heu agafat d’improvís perquè no m’imaginava que fóssiu tan fatxendes… A la propera –que espero que no hagi de succeir perquè el jutjat us toqui el crostó- us tindré preparat un pijama de pi… I no és una amenaça: és una previsió… Si el jutjat no fa justícia i engarjola a uns quants dels vostres, aleshores que ningú em demani que no me prengui la justícia per la meva mà…”, afegeix. Els Mossos consideren que els escrits són constitutius d’un delicte d’amenaces i, per això, aquest dimarts el van detenir a Blanes. Segons l’emissora, se’l van endur emmanillat i li van prendre declaració. Al cap de poques hores, però, la detenció va quedar sense efecte a l’espera que el jutjat el citi a declarar.


Diari de Girona 26/1/2017

L'home ja ha quedat en llibertat a l'espera que el jutjat el citi a declarar

Els Mossos d'Esquadra han detingut un criador de gossos per escriure amenaces de mort al mur de Facebook de l'Associació Professional dels Agents Rurals de Catalunya. L'home, veí de Sils, va ser detingut aquest dimarts a Blanes però ja ha quedat en llibertat a l'espera que el jutjat el citi a declarar. Segons ha avançat Ràdio Girona, als comentaris l'home assegura que no descarta "carregar-me'n uns quants" i titlla els agents de "fills de puta". Els Mossos consideren que els missatges poden ser constitutius d'un delicte d'amenaces.

L'home va escriure al mur de l'entitat dos comentaris en resposta a la publicació de l'assassinat dels dos agents aquest cap de setmana a Aspa. Tal i com cita l'emissora, va arribar a assegurar que, tot i sentir-ho, "veient com actuen jo mateix no descarto carregar-me'n uns quants... Són uns fills de puta.. Que sí... Que hi ha fills de puta que seran bona gent, però que sigui en una altra vida".

Ahir mateix, narrava la seva detenció en el seu perfil de Facebook
Jordi Bonet
el martes
Hoy me han detenido los Mossos... ¿Y se piensan que me voy a acojonar? Pues no... A mí no me conocen... No soy un borrego al que puedan domesticar... Yo respeto la ley escrupulosamente y ejerzo mis derechos pues antes cumplo con mis obligaciones ya que soy un CIUDADANO, concepto desconocido por estos lares... Yo no sólo me siento amenazado sino agredido y, por tanto, me voy a defender con todos los medios a mi alcance... Yo no amenazo: yo aviso para que no pase... Y con los M...
Ver más

L'emissora, que ha parlat amb el criador, assegura que tot plegat té l'origen en el comís que uns rurals li haurien fet de 12 gossos de raça potencialment perillosa a la seva finca de Sils. En aquest sentit, Ràdio Girona cita un altre comentari on els acusa de ser una "mafiosos corruptes" i assegura que "m'heu entrat a casa a robar". "Aquest cop m'heu agafat d'improvís perquè no m'imaginava que fóssiu tan fatxendes... A la propera –que espero que no hagi de succeir perquè el jutjat us toqui el crostó- us tindré preparat un pijama de pi... I no és una amenaça: és una previsió... Si el jutjat no fa justícia i engarjola a uns quants dels vostres, aleshores que ningú em demani que no me prengui la justícia per la meva mà...", afegeix.

Els Mossos consideren que els escrits són constitutius d'un delicte d'amenaces i, per això, aquest dimarts el van detenir a Blanes. Segons l'emissora, se'l van endur emmanillat i li van prendre declaració. Al cap de poques hores, però, la detenció va quedar sense efecte a l'espera que el jutjat el citi a declarar.




Rac1 26/1/2017

La Generalitat hi treu ferro i assegura que ens hi hem d’acostumar perquè és “impossible fer-la desaparèixer” i que només aspiren a “contenir-la”


Com veieu al vídeo (cedit per Pep Masó), així actua la vespa asiàtica contra les espècies d’aquí. De fet, és una espècie invasora que ha generat alarma arran de les informacions d’un atac greu contra un pagès de Susqueda i del crit al cel dels apicultors, que denuncien que les abelles de la mel estan en perill, tal com havia explicat el Diari de Girona. El director general de Polítiques Ambientals i Biodiversitat, Ferran Miralles, ha volgut deixar les coses clares.

La vespa asiàtica és un problema, però no ens hem d’alarmar

Reconeix que és un problema però que no ens ha de preocupar més que d’altres que també amenacen les abelles de la mel, per exemple. Ni posaran en risc la vida de les persones ni extingiran les abelles.

Hem de conviure-hi, no s’estendrà a tot el país

Recorda que aquest tipus d’espècies invasores formen part de la globalització: “Hem de conviure-hi, no s’estendrà a tot Catalunya i no és un tema que ens hagi d’alarmar més”.

Notícies relacionades

















Això hauria de fer reflexionar a més d'un quan justifiquen malmetre territori a canvi de llocs de treball...

Ràdio Palafolls 25/1/2017


Inditex negocia traslladar Bershka a Sant Adrià a l’antiga fàbrica de Schott Ibérica, segons publica el digital econòmic Modaes. Amb aquest moviment s’intentaria acostar la companyia a l’àrea metropolitana de Barcelona, a la que també s’hi podrien sumar altres cadenes del grup ubicats al polígon de Tordera, com ara Massimo Dutti.

Segons el digital, la central logística es mantindria a la zona, però es podrien traslladar les oficines centrals i els 400 treballadors de les oficines centrals que actualment treballen a la nau de Palafolls.

La planta de Schott Ibérica va deixar de funcionar a Sant Adrià al 2014 i Bershka hauria quedat com a finalista per fer-se amb l’edifici.

El motiu pel qual es realitzaria el trasllat a Sant Adrià, amb una ubicació més propera a la capital catalana seria la captació de talent, una possibilitat que també es planteja Massimo Dutti.

De fet, fa poc va posar en funcionament una nova seu corporativa amb una superfície de 28.000 metres quadrats, pel que la seva sortida de Tordera encara està en una fase inicial i es produiria en un mínim de cinc anys. La mesura ja s’hauria comunicat però encara no s’ha fet oficialment per escrit.

El trasllat de Bershka i el tanteig de Massimo Dutti podria provocar que la resta de cadenes també ho fessin: Oysho, Uterqüe i Lefties, que també podrien abandonar desplaçar les oficines fora de Tordera però hi mantindrien l’activitat logística.

Bershka té més de mil botigues arreu del món i al 2015 els seus beneficis van créixer un 12%, fins més de 1.800 milions d’euros.


Radio Tordera 25/1/2017


El nombre de vehicles que circulen per l’N-II sud –anomenada A-2 en els trams on està desdoblada– no deixa de créixer. Així ho demostren les darreres dades publicades pel Ministeri de Foment, que constaten l’augment de la intensitat mitjana diària de vehicles (IMD) durant el 2015 –últim registre– en els punts on aquesta es registra.

A Tordera l’estació de Foment va registrar el 2015 un total de 21.455 vehicles, una xifra que suposa un 11,22% més que el 2014, un any, aquest, en què es va trencar la tendència negativa de perdre volum de vehicles iniciada el 2012. Tot i aquest augment del 2015, en aquest punt encara no s’ha arribat a la xifra dels 22.175 vehicles que el 2007 passaven per aquest mateix punt. Les estadístiques de Foment també constaten la davallada del pas de vehicles pesants pels trams de l’N-II sud arran de la resolució de l’abril del 2013 que prohibia el pas de vehicles de quatre eixos de rodes o més entre Vidreres i la Jonquera.