diumenge, 22 de gener del 2017

Els col·lectius i organitzacions ambientals de Catalunya reclamem la incorporació d’un Fons per a la defensa del patrimoni natural en els Pressupostos de 2017. Nota de premsa 22/1/2017

Nota de premsa: Reclamem aprovar el Fons per la defensa del patrimoni natural de Catalunya en els


Els col·lectius i organitzacions que signem aquest comunicat reclamem la incorporació del Fons per a la defensa del patrimoni natural en els Pressupostos de 2017. Aquest fons, de naturalesa transversal, permetrà disposar d’una injecció addicional de recursos i implantar un nou model de fiscalitat ambiental coherent amb els desitjos i necessitats de la societat catalana.
Considerem aquest instrument com un punt d’inflexió en la política ambiental de Catalunya i en demanem la seva implantació pels següents motius:
  1. El patrimoni natural de Catalunya és el sustent del nostre sistema econòmic i social, perquè ens aporta serveis ambientals clau, insubstituïbles, i dels que en depenem absolutament. Conservar-lo ha de ser una prioritat per al país des de totes les perspectives, però especialment des de l’econòmica i la social.
  2. La infradotació pressupostària i les retallades en aquest àmbit els darrers anys està conduint a Catalunya a una greu pèrdua de biodiversitat, a la degradació i l’abandonament dels espais naturals  i, en conseqüència, a una pèrdua d’oportunitats econòmiques, socials i ambientals per al país.
  3. Considerem que les dotacions que es preveuen assignar al Departament de Territori i Sostenibilitat en l’actual proposta de Pressupostos per a les polítiques ambientals són insuficients per frenar aquestes tendències negatives.
Per tot això, demanem a tots els grups polítics, i especialment als partits que formen part del Govern, que demostrin la seva sensibilitat i compromís i incorporin el Fons per a la defensa del patrimoni natural de Catalunya en els Pressupostos de la Generalitat per al 2017. Tal com proposa el grup parlamentari CUP-Crida Constituent en la seva proposta d’esmenes als Pressupostos feta pública aquesta setmana.