dilluns, 27 de febrer del 2017

Algunes notícies per llegir 22-25/2/2017...

Aquesta setmana hem començat a Can Jalpí a retirar pins afectats pel i reduir competència dels arbres restants

Inici dels treballs per combatre la plaga de l'escarabat Tomicus a Can Jalpí
Ajuntament d'Arenys de Munt 22/2/2017

Zona de pins afectada pel Tomicus destruensAvui, dimecres 22 de febrer s’inicien els treballs forestals per combatre la plaga del Tomicus a Can Jalpí, en el marc del conveni signat entre l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, i amb la col·laboració i supervisió de la Diputació de Barcelona.


Els treballs de gestió forestal es duen a terme a tota la finca municipal, de 17,49 Ha i fortament afectada, i comportaran una forta aclarida en l’arbrat. Es tallaran i retiraran tots els pins morts, els afeblits, i també es farà una aclarida dels pins allà on siguin massa densos, per disminuir la competència per la manca d’aigua, i  l’afavoriment del regenerat d’alzines. Per poder accedir i retirar els pins amb maquinària especialitzada caldrà obrir alguns camins.

Zona on es posaran les restes de fusta de la podaEls treballs està previst que durin unes tres setmanes, i als accessos a la zona forestal del Parc s’informarà convenientment. Es demana als usuaris del Parc que respectin la senyalització i les recomanacions de seguretat. Per altra banda, a l’esplanada al costat de l’àrea d’esbarjo per a gossos de Can Jalpí s’emmagatzemaran de manera provisional els arbres tallats, abans de la seva trituració en estella per a biomassa. Aquest espai haurà de quedar net abans del 15 de juny.


Per tal de facilitar més informació sobre aquesta actuació l’Ajuntament, juntament amb la Diputació de Barcelona i l’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor, ha programat una xerrada informativa el proper dijous 2 de març, a 2/4 de 8 del vespre, a la Sala Municipal.


Els poders econòmics de Lloret, a favor de la C-32
El Punt Avui 25/2/2017

Diferents gremis i entitats compareixeran com a codemandats al TSJC

La carretera entre Lloret de Mar i Blanes, on durant l'estiu hi ha moltes retencions Foto: MANEL LLADÓ.

N. FORNS - LLORET DE MAR
El Gremi d'Hostaleria, la Mesa Empresarial de Turisme, el Club d'Economia, les associacions de comerciants, bars i restaurants i taxis de Lloret de Mar i la Cambra de Comerç de Girona, entre altres entitats, s'han unit per reclamar el perllongament de la C-32 i compareixeran com a codemandats al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), després que aquest va admetre a tràmit el recurs contenciós administratiu contra el ramal presentat per la plataforma Aturem la C-32. Les entitats han signat un manifest per defensar la necessitat de l'autopista, i recorden que fa “gairebé 27 anys que es reclama” aquesta infraestructura, que consideren cabdal per a la mobilitat del municipi i el seu futur econòmic, segons un comunicat que va fer públic ahir la Mesa Empresarial de Turisme de Lloret de Mar.

En el document, les entitats i associacions asseguren que veuen restada la competitivitat de Lloret “com a primera destinació turística de Catalunya”, deixant de banda Barcelona, per les males connexions per carretera. “No hi ha cap població com Lloret de Mar a Catalunya, amb més de 40.000 habitants, sense connexió directa amb una via ràpida”, asseguren. També al·ludeixen als contraris a la infraestructura, dient que entenen “que estar a favor del projecte no pot ser entès de cap manera com una manca d'estima i arrelament a la nostra població o al seu entorn, tal com es pretén des d'altres posicionaments”. El juliol del 2016 la Generalitat va aprovar el projecte.



localitzen i identifiquen + de 50 gossos morts llençats al bosc x mala praxi

Cadena SER 25/2/2017

La finca és propietat de la mare de la veterinària de Vidreres expulsada fa mesos, per la seva mala praxi, del Col·legi de Veterinaris. La fiscalia de Medi Ambient investiga els fets.

L'abocador de gossos prop de Cala Salions, a Tossa de Mar / Cadena SER

CARME MARTÍNEZ 25/02/2017 - 13:47 h. CET
Els cadàvers dels gossos estaven dins de bosses de plàstic, apilonats en una zona boscosa, darrera d'un tancat d'aquesta finca on la propietària hi té animals. És una casa aïllada, on s'hi arriba per una pista forestal, prop de la urbaniztació de Salions, entre Tossa de Mar i Sant Feliu de Guíxols.


Els Agents Rurals van trobar aquest abocador de cadàvers de gossos fa uns 10 dies. Hi havia animals que feia poc que els havien llençat i altres qua ja eren esquelets. Els rurals van descobrir que almenys una vintena dels gossos portaven xip i els van identificar per posar-se en contacte amb els que havien estat els seus propietaris. Una de les hipòtesis és que morissin i que enlloc d'incinerar-los -com marca la llei- el veterinari o veterinària que se n'ha de fer càrrec els anés llençant al bosc.

El punt on els van trobar no és una zona de fàcil accés, queda enmig del bosc, fa pendent cap avall i no s'hi arriba en cotxe. A la casa hi viu la mare de Natàlia Ràfols, una veterinària de Vidreres que va ser inhabilitada per mala praxi pel Col·legi de Veterinaris de Girona, i després expulsada. Les operacions que va fer a uns quants animals, alguns dels quals van morir, van acabar al jutjat que la va condemnar fa uns mesos a pagar una multa.

Ara, aquest cas és a la Fiscalia de Medi Ambient i els Agents Rurals també han passat l'expedient a la conselleria de Territori i Sostenibilitat perquè el tramiti per la via administrativa. Dels cadàvers dels gossos se'n va fer càrrec el Consell Comarcal de la Selva que els ha incinerat.