dilluns, 27 de febrer del 2017

ELS SOCIALISTES RECLAMEN L’ADHESIÓ A L’EUROBAT 27/2/2017 Elmalgratenc.com

ELS SOCIALISTES RECLAMEN L’ADHESIÓ A L’EUROBAT
Elmalgratenc.com 27/2/2017

MInes de Can Palomeres – foto: Xavier Bayer

Segons informen agències, el PSOE reclama l’adhesió d’Espanya al Conveni Europeu de Conservació dels Ratpenats (Eurobat), creat l’any 1994. Actualment en formen part 36 països, que treballen per a protegir les 53 espècies de ratpenats que existeixen a Europa. Els socialistes han registrat la demanda en forma de proposició no de llei al congrés dels diputats aquest passat divendres. El document insta al govern espanyol a impulsar, amb caràcter urgent, els mecanismes necessaris per adherir-se a l’Eurobat. També recorda, entre d’altres, les valuoses poblacions de ratpenats amb què compta el territori espanyol i posa com a exemple el cas de la colònia existent a les Mines de Can Palomeres de Malgrat de Mar, qualificada pels experts com una de les més importants a Europa.

Precisament, amb la conservació d’aquesta colònia de ratpenats com a una de les principals prioritats, el passat mes de setembre es va aprovar a Malgrat de Mar ampliar el nombre d’hectàrees protegides al voltant de les Mines de Can Palomeres.

De mines a refugi de ratpenats

En finalitzar l’explotació de minerals -principalment ferro- a principis del segle XX, les Mines de Can Palomeres es van convertir progressivament en refugi per a diverses espècies de ratpenats. En l’actualitat, en aquest enclavament s’hi apleguen bàsicament quiròpters com el ratpenat de cova i el de musell llar, segons indiquen estudis recents.