dilluns, 13 de febrer del 2017

L'Agència Catalana de l'Aigua allibera de vegetació invasora un torrent que transcorre per Blanes 13/2/2017 ACA

Comentari personal: Actuació inútil, com sempre, que correspon més a pressions del territori i a voluntat propagandística que ens costa diners a tots, no pas per "minimitzant el risc en cas d’avingudes" com diuen. Només es pot considerar una solució real aquella que realment serveixi, en aquest cas (com a la resta de torrents) augmentar l'amplada de la llera (o recuperar-la) per augmentar la seva capacitat... la resta, insisteixo, és pura propaganda.

L'Agència Catalana de l'Aigua allibera de vegetació invasora un torrent que transcorre per Blanes
ACA 13/2/2017

Els treballs s’han dut a terme un tram de llera de 600 metres del torrent de Can Rabassa

Amb una inversió superior als 5.600 euros, s’ha retirat la canya americana que colonitzava la llera i s’han aplicat herbicides de baixa tocitat per eradicar la seva proliferació

 El torrent de Can Rabassa després de l'actuació.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalizat diverses actuacions a la llera del torrent de Can Rabassa, que transcorre fora de zona urbana de Blanes, a la comarca de la Selva. S’ha treballat en un tram de 600 metres, concretament el comprès entre el camí de Mas Gelat fins a la granja del Sigle, que presentava una abundant presència de vegetació invasora que suposava un perill en cas d’increments sobtats de cabal.
 
Les mesures dutes a terme, que han suposat una inversió superior als 5.600 euros, han consistit en retirar la canya americana present en aquest tram i aplicar de forma localitzada dos tractaments amb herbicida de baixa toxicitat per limitar la seva proliferació.
 
L’actuació ha permès garantir la lliure circulació de l’aigua en aquest tram, minimitzant el risc en cas d’avingudes.

 Mapa de la zona on s'ha dut a terme l'actuació.

Una altra imatge del torrent després dels treballs.