dimecres, 22 de febrer del 2017

L'alcaldessa de Tossa de Mar vol fer la consulta sobre el port abans de Setmana Santa 22/2/2017

IMPORTANT:
Sembla que els rumors que apuntaven a una consulta en les properes setmanes-mesos no era un farol!!
Per tant, i si les informacions acaben sent una realitat, arrancarem la maquinària de nou i que les urnes decideixin!!


Tossa vol fer la consulta del port abans de Setmana Santa
Cadena Ser 22/2/2017

L'alcaldessa de Tossa de Mar vol fer la consulta sobre el port abans de Setmana Santa. Abans però, l'Ajuntament està pendent de rebre un informe validat per la comissió de control de consultes del Parlament que expliqui què cal fer per evitar que el govern espanyol torni a tombar-la.

Un fotomuntatge de com quedaria el futur port. / Ajuntament de Tossa
Nota: És fals, les dimensions reals són molt més grans

Quan el contenciós administratiu va anul·lar la consulta que l'ajuntament de Tossa havia convocat pel 20 de novembre passat, l'equip de govern ja va anunciar que no es faria enrera i que començaria de nou tots els tràmits per poder fer-la al més aviat possible.

Ara mateix, el departament de Governació està ultimant un informe que després enviarà a la comissió parlamentària de control de consultes perquè el validi.

Aquest informe ha de detallar quines passes ha de seguir el consistori per convocar la consulta sense cap risc que després el govern espanyol l'impugni i un jutge l'acabi anul·lant.



L'alcaldessa, Gisela Saladich, espera tenir-ho tot a punt per poder fer-la abans de Setmana Santa i insisteix que és un exercici de democràcia.

Aquesta consulta ha de preguntar als empadronats a Tossa majors de 16 anys si accepten una modificació urbanística que permetria fer un port amb més de 400 amarradors i un túnel que travessi el poble per accedir-hi, un hotel de 5 estrelles i 4 xalets de luxe en un espai ara verge a primera línia de mar.