divendres, 3 de febrer del 2017

Més notícies per llegir 2 i 3/2/2017...

'Aturem la C-32' acusa la Generalitat d'anunciar les obres després de l'admissió del recurs
El Gerió Digital 2/2/2017

L'entitat denuncia l'actuació i recorda que el TSJC estudia si atura el projecte de forma cautelar

Una imatge del cartell anunciant les obres a la carretera aquest matí

REDACCIÓ, ACN / Lloret de Mar

L'entitat contrària al projecte de perllongament de la C-32 ha denunciat en un comunicat aquest dijous que la Generalitat ha posat els cartells que anuncien les obres pocs dies després que es conegués la decisió judicial.

"La resposta de la conselleria és empastifar de rètols anunci buscant una situació de fets consumats, sense evitar fer despeses o obres que podrien ser inútils", asseguren des de l'entitat contrària.

La plataforma qualifica l'actuació de "propaganda" i ho considera una "estratègia de mala fe" que, insisteixen, "sembla buscar la mala maror al territori i envia un missatge de poc respecte per la justícia".

El TJSC ha admès a tràmit el recurs i ha donat 9 dies als Ajuntaments de Blanes, Tordera i Lloret de Mar si es volen personar a la causa. A més, l'alt tribunal obre una peça separada per estudiar si atura el projecte de forma cautelar, tal i com demana la plataforma Aturem la C-32. La Generalitat té 10 dies per presentar la documentació pertinent.

Les entitats contràries al projecte van presentar el recurs contencions administratiu a l'alt tribunal el 8 de setembre de 2016 i li van reclamar també que, com a cautelar i fins que no hi hagués resolució judicial, aturés la tramitació del projecte.

En aquest sentit, la sala contenciosa administrativa ha obert també una peça separada per estudiar la mesura cautelar proposada els ecologistes que passa per aturar el projecte.


Aturem la C-32 veu mala fe en l'anunci d'obres del ramal
El Punt Avui 3/2/2017

La Generalitat ha començat a posar plafons en què s'anuncia l'inici de les obres del nou ramal, tot i que el jutjat va admetre el recurs contra el projecte

Un dels rètols que ha col·locat la Generalitat al traçat del ramal Foto: ATUREM LA C-32.

N. FORNS - LLORET /BLANES
La Plataforma Aturem la C-32 va expressar ahir el seu malestar pel fet que la Generalitat de Catalunya ja ha començat a posar rètols de les obres del nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret de Mar, malgrat que el jutjat ha admès a tràmit el recurs contra el projecte i la petició de suspensió cautelar. La plataforma “lamenta la poca prudència de la Generalitat de Catalunya i del conseller Josep Rull quan planta rètols a diversos emplaçaments de Blanes i Lloret de Mar amb l'anunci de les obres de prolongació de la C-32”, exposen els activistes contraris al ramal. “La justícia ha admès a tràmit el recurs contra el projecte i la petició de suspensió cautelar i la resposta de la conselleria és empastifar de rètols anunci buscant una situació de fets consumats, sense evitar fer despeses o obres que podrien ser inútils”, manifesten els membres de la plataforma.

“Considerem que és una estratègia de mala fe que sembla buscar la mala maror al territori i envia un missatge de poc respecte per la justícia de qui hauria de tenir un comportament modèlic i porta a la confusió i l'engany la ciutadania. La plataforma es pregunta fins on és capaç d'arribar aquesta conselleria per dur a terme uns plans que són seus i de ningú més”, conclou el comunicat.

La Generalitat va posar a licitació l'allargament de l'autopista C-32 per 52.163.386,20 euros (preu sense IVA). L'anunci, publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), preveu que els treballs comencin a Tordera, a la GI-600, on s'acaba la C-32, a tocar de la carretera de Blanes. Les obres està previst que durin dos anys i dos mesos.

LA XIFRA

52 milions d'euros és el preu de licitació (sense IVA) de les obres de l'allargament de la C-32 entre Tordera i Blanes.


Aquest diumenge, tirada a l’art amb el Xino-Xano, si el temps ho permet
Nova Ràdio lloret 3/2/2017


El Xino-Xano està molt pendent de la previsió meteorològica perquè aquest diumenge té programada la tirada a l’art. L’entitat du a terme l’activitat dos cops cada temporada, però al desembre la va haver de suspendre perquè no s’havien retirat les boies i, per tant, la xarxa s’hauria quedat enganxada. Ara aquest problema s’ha solucionat, però la previsió del temps apunta a possible vent de garbí per aquest diumenge. Tot i així, un membre de la Penya, Carles Carbonell, ha explicat que la decisió la prendran a l’últim moment.

Recordem que en aquest sistema antic de pesca tothom col•labora en arrossegar la xarxa des de la sorra, un cop ha estat estesa a dins del mar. Dècades enrere, la Tirada a l’Art era un dels principals mètodes de subsistència de la població, ja que el peix pescat era repartits en parts iguals entre tothom que participava estirant de la xarxa. Per això el Xino-Xano vol mantenir-lo com una tradició.

El primer vol està programat cap a les vuit del matí i el segon, a partir de les onze. Amb el peix que es pesqui es farà un esmorzar per a tots els participants. A causa del moviment de sorra que van provocar els temporals, la intenció és fer la tirada a la part de la platja on sí que hi ha sorra.

En aquesta ocasió, l’activitat comptarà amb un grup d’instagramers, convocat per dues lloretenques, que abans de fotografiar el primer vol, hauran anat a retratar la sortida del sol a la Cala dels Frares. És el que s’anomena una instaalbada. Una de les organitzadores és Àngels Torrents.

De moment, hi ha una vintena de persones de fora de Lloret inscrites a la trobada i la previsió és que també hi participin veïns de la vila. Els interessats, han d’enviar un missatge al compte d’Instagram @Lloret_Es_Molt_Mes. Tots els assistents participaran a un concurs i el guanyador rebrà un lot de productes del Xino-Xano i obsequis cedits per Lloret Turisme.


La Diputació destina 46.500 € al manteniment de camins a Palafolls
Ràdio Palafolls 2/2/2017

Es tracta d’una inversió de 773.000€ a tota la comarca. En total s’actuarà en 44 camins de 17 municipis, entre ells Palafolls, Tordera i Calella.

Aquest programa, segons la Diputació, té com a objectiu donar suport econòmic als municipis alhora d’arranjar i mantenir els vials de competència municipal.

Els camins municipals són una eina bàsica per l’assentament de la gent al territori, i permeten comunicar amb urbanitzacions, en polígons industrials i en les zones rurals.

Fins era el propi Ajuntament el que s’encarregava de les tasques de millora dels camins amb finançament propi, ara, el de Palafolls comptarà amb 46.500 euros per arranjaments puntuals en camins municipals.

Aquest Pla Complementari se suma a altres serveis als ajuntament en matèria de camins municipals, com ara les investigacions de titularitat o els catàlegs de camins d’un àmbit municipal.

A nivell global, el programa de millora i manteniment de camins municipals té un pressupost d’11,2 MEUR per al mandat 2016-2019 i servirà per arranjar un més de 500 camins que representen 1.650 km, el 9% dels vials municipals de la demarcació de Barcelona.

Segons la Diputació, les actuacions permetran la creació de 200 llocs de treball temporals mentre s’executin les obres i se’n beneficiaran més de 185.000 usuaris directes.


La Diputació crea ordenances perquè els ajuntaments cobrin les feines de prevenció d’incendis
Ràdio Tordera 2/2/2017


La Diputació de Barcelona ha posat a disposició dels ajuntaments dues ordenances perquè puguin cobrar les feines de manteniment i neteja de vegetació per a la prevenció d’incendis forestals que fan a les seves urbanitzacions i nuclis de població d’acord amb la Llei 5/2003. Una llei que estableix que són els veïns els que estan obligats a realitzar aquestes tasques i que en cas que no ho facin són els ajuntaments els responsables subsidiaris. Aquest model d’ordenança doncs, estableix el preu públic que els ajuntaments podran cobrar per la prestació dels serveis de manteniment d’una franja exterior de protecció al voltant de les urbanitzacions i els nuclis de població, així com d’edificis i instal·lacions situades en terrenys forestals. D’acord amb els treballs de manteniment a realitzar, els preus públics establerts per aquestes tasques són d’uns 30 euros anuals de mitjana, que els ajuntaments podran cobrar als veïns d’aquestes zones. El diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, ha explicat que confia amb què la mesura serà ben acceptada.

L’objectiu d’aquest programa és ajudar a complir amb la legislació vigent i, en conseqüència, millorar la seguretat de les persones i béns residents en aquests nuclis i, en cas d’incendi forestal, millorar la seguretat de les condicions dels equips d’extinció.