diumenge, 19 de febrer del 2017

Sobre la legalització dels càmpings de Blanes 18/2/2017...

Un càmping de Blanes ha de pagar 1,5 milions de sanció
El Punt Avui 18/2/2017

El Bella Terra ha fet bungalous, cases prefabricades i un bloc de serveis en sòl agrícola sense llicència

L'Ajuntament tramita el nou POUM i pretén legalitzar les irregularitats anteriors al 2005

Una imatge de l'entrada al càmping Bella Terra de Blanes, a l'avinguda Vila de Madrid, el mes de setembre del 2016. Foto: QUIM PUIG.

JORDI FERRER - BLANES
L'Ajuntament de Blanes ha sancionat el càmping Bella Terra amb un milió i mig d'euros per una infracció urbanística molt greu. L'establiment, a l'avinguda Vila de Madrid, ha construït en sòl no urbanitzable de protecció agrícola edificacions fixes com ara bungalous, cases prefabricades i un bloc de serveis. La sanció hauria de ser confirmada en el ple ordinari de dijous que ve.

Segons el consistori, l'establiment va ampliar les instal·lacions en sòl de protecció agrícola sense llicència i sense que es pugui legalitzar el marc vigent. L'Ajuntament considera que les obres fetes al recinte són fixes. Al Bella Terra hi ha instal·lacions esportives com ara una piscina, tots els serveis per a la seva activitat –com ara la instal·lació elèctrica i el sanejament– i un tancament perimetral.

La sanció d'1,5 milions d'euros és la màxima que es podria aplicar i s'ha calculat en funció de la superfície ocupada (49.064 m²), indica la regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya (PSC). Es podria reduir si els amos paguen a curt termini.

La piscina del 2014

Segons es pot llegir en la seva documentació del 2014 per a la construcció de la piscina, el càmping Bella Terra va ser inaugurat l'estiu del 1962. Està obert des de Setmana Santa fins al setembre. Fins al 1982, el càmping només ocupava els terrenys situats a la part de l'avinguda de Madrid fins a mar. A partir del 1982, es va ampliar travessant l'avinguda Vila de Madrid sobre uns terrenys seus. El responsable del Bella Terra és Josep Ametller, president de l'Associació de Càmpings de Blanes.

Un altre dels càmpings que serà multat serà el Blanc d'Eivissa, que rebrà una sanció de 20.604 euros. Inicialment la sanció era de 128.775,30 euros, però els amos van desmuntar les edificacions il·legals i van restituir la situació anterior i han pagat de seguida. El càmping Blanc d'Eivissa també podria ser multat quan acabi un litigi amb l'Ajuntament per la mateixa raó que el Bella Terra i El Pinar.

Rotonda i via

La sanció als dos càmpings arriba en plenes converses de responsables municipals amb representants del sector. Hi va haver una trobada a la sala de plens fa uns vint dies. L'equip de govern (el PSC, CiU i ERC) tramita el nou POUM per tal de legalitzar les irregularitats comeses en sòl agrícola abans del 2005, tal com estableix el pla director urbanístic del sistema costaner.

La legalització farà que el Bella Terra i el Blanc d'Eivissa assumeixin el cost de la construcció d'una rotonda i un vial en el marc d'un pla especial de gestió de riscos i inundacions. Els càmpings de Blanes són a tocar de la desembocadura del riu Tordera.

LA DATA

23.02.17 El ple de l'Ajuntament aprovarà la multa als càmpings Bella Terra (1,5 milions) i El Pinar (20.604 euros).

Cessament d'activitat no efectiu

Sobre el càmping Blanc d'Eivissa, hi ha precedents de procediments del consistori sobre la seva activitat (i que no van tenir concreció). El 5 de desembre del 2005 l'Ajuntament ja va emetre una resolució per tal que cessés “l'ús urbanístic i activitat de càmping, sense llicència i no legalitzable”. El recurs de l'empresa no va ser admès, i el 15 de desembre del 2009 un jutjat de Girona va dictaminar que havia de cessar l'activitat.
De tota manera, l'activitat a l'establiment de l'avinguda Vila de Madrid, número 9, va continuar. Els gestors del càmping van reclamar la inexecució de la sentència que els obligava a cessar l'activitat (la del 2009). Així, el 4 de juny del 2014 el jutjat va acceptar que se suspengués l'esmentada sentència per un període indeterminat. Fa tres anys, el jutge acceptava que no es podia privar l'ús de càmping a l'establiment si l'Ajuntament no hi deia res.


Girona Notícies 18/02/2017

Des del grup afirmen que no han pres cap decisió i afirmen que la revisió del POUM neix a causa d'una sentència aliena al cas

Càmping Bella Terra

El grup d'ERC a Blanes dóna suport a la sanció que l'ajuntament ha interposat als càmpings Bella Terra i Blanc d'Eivissa per una infracció urbanística. En el cas del primer establiment, la multa s'enfila fins al milió i mig d'euros per una infracció "molt greu": construir en sòl no urbanitzable de protecció agrícola unes edificacions com ara cases prefabricades, bungalous o un bloc de serveis quan, segons el consistori selvatà, el negoci no tenia llicència i no es podia legalitzar el marc vigent. Pel que fa al Blanc d'Eivissa, la sanció serà de 20.604 euros, una xifra inferior als 128.775,30 euros previstos inicialment, tot i que els propietaris van desmuntar les edificacions i van pagar immediatament.

Més enllà de les sancions, però, des del grup republicà blanenc subratllen que encara no han decidit legalitzar les irregularitats, tal com s'ha especificat en algun mitjà de comunicació. "Volem afirmar que l'assemblea de la secció d'ERC –l'òrgan encarregat de prendre aquestes decisions que afecten a qüestions transcendents en la governabilitat- no ha pres cap decisió al respecte, encara", apunten des del grup.

D'altra banda, ERC de Blanes també explica que no s'està revistant el POUM per tal d'aprovar la legalització, sinó que aquesta revisió neix "a causa d'una sentència que obligava a fer-ho al marge d'aquest cas".

"Estem treballant la proposta que contempla el govern per tal que es legalitzi aquesta situació. El debat a la nostra assemblea és viu i no he pres encara cap decisió en ferm. És evident que les implicacions amb aquest tema –urbanístiques i de model de ciutat, legals, de comportament cívic i ètic, de legitimitat quant als precedents que suposaria, de teixit social i laboral...- no ens permeten prendre una decisió en ferm sense valorar bé els pros i contres", afegeix el comunicat del grup, abans de concloure que la decisió presa serà traslladada als regidors.

Autor: Redacció


La Selva Informació/Facebook.BLANES: ERC nega què s'estigui revisant el POUM per legalitzar les irregularitats urbanístiques dels Càmpings.