dimarts, 7 de febrer del 2017

Sobre la prolongació de l'autopista C-32 entre Tordera i Lloret de Mar 7/2/2017...

La Generalitat està convençuda que el recurs contra la C-32 no prosperarà
Nova Ràdio Lloret 7/2/2017

IMATGE: FINAL DE LA C-32, A BLANES | FONT: GOOGLE MAPS

La Generalitat està convençuda que el recurs contra la C-32 no prosperarà perquè l’obra té consens i inclou millores ambientals. Ho ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN), no creu que el TSJC aturi els treballs de manera cautelar mentre no resolgui el contenciós.

El conseller afegeix que la prolongació de l’autopista fins a Lloret és necessària i ha recordat, per exemple, que a diferència del primer projecte, el que finalment s’executarà redueix l’impacte de la carretera damunt el paratge (perquè no serà tota de dos carrils per banda). A més, també ha subratllat que s’ha creat “una comissió específica” per fer el seguiment ambiental dels treballs. Josep Rull s’ha mostrat segur que convenceran al tribunal, perquè estan fent les coses ben fetes.

El recurs que ara el TSJC ha admès a tràmit porta la signatura de fins a setze entitats contràries al projecte. Per al Departament de Territori, però, el contenciós no té raó de ser. I per això, aquesta mateixa setmana, la Generalitat presentarà davant del tribunal tota la documentació per avalar que l’obra “és necessària, compta amb el consens dels ajuntaments i es farà tenint en compte el medi ambient”.

Rull també ha recordat que el perllongament de la C-32 és “una de les grans inversions en carreteres” (suma més de 70 MEUR) i que l’autopista també contribuirà a reduir “la contaminació atmosfèrica”, perquè escurçarà trajectes. Més enllà d’això, però, el conseller de Territori també ha volgut insistir en què, precisament, la Generalitat va prendre’s seriosament la integració paisatgística i l’impacte ambiental de la carretera.

El conseller ha fet aquestes declaracions des de Girona, on aquest dilluns ha inaugurat el primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals, que se celebra fins dimecres al Palau de Fires.


Rull dubta que el TSJC aturi provisionalment les obres de la C-32
Ràdio Palafolls 6/2/2017

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, està “convençut” que el recurs contra el ramal de l’autopista del Maresme que ha d’unir Tordera amb Lloret no prosperarà.

 Cartell anunciat el nou ramal. Aturem la C-32

Cartells anunciant el nou ramal de la C-32 entre Tordera i Lloret. Foto. Aturem la C-32

La setmana passada el recurs presentat per la plataforma “Aturem la C-32” era admès a tràmit i deixava un període de 10 dies a la Generalitat per presentar al·legacions.

Rull afegeix que el recurs no tindrà continuïtat perquè el perllongament de l’autopista és “necessari”, coompta amb el consens dels ajuntaments i s’hi ha incorporat millores ambientals.

Precisament, un dels motius pels quals “Aturem la C-32” demanar que s’aturi el projecte és perquè l’estudi mediambiental que es va fer data de l’any 2000 i asseguren que des d’aleshores s’hi ha afegit nous canvis.


Al respecte, el conseller apuntava que a diferència del primer projecte, el que es vol executar redueix l’impacte paisatgístic perquè no serà tota de dos carrils per cada sentit i apunt que s’ha creat una “comissió específica” per fer un seguiment ambiental dels treballs.

Rull assegura que convenceran al tribunal perquè, diu, “estan fent les coses ben fetes”, per això dubta que s’aturin les obres de manera cautelar mentre es resol el contenciós.

Tot i haver admès a tràmit el recurs presentat al TSJC, la Generalitat ha col·locat rètols anunciant les obres. Segons “Aturem la C-32” ho han fet després de l’admissió del recurs i han recordat que el projecte es podria arribar a suspendre. Des de la plataforma ho qualifiquen de “poca prudència”. Els Ajuntaments de blanes, Tordera i Lloret tenen 9 dies per personar-se en la causa  com a part afectada.


Rull creu que el recurs contra la C-32 no avançarà
El Punt Avui 7/2/2017

El conseller opina que els arguments del govern convenceran el tribunal

Un rètol d'inici de les obres, amb pintades Foto: ATUREM LA C-32.

REDACCIÓ - BLANES /LLORET DE MAR
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, està “convençut” que el recurs contra la C-32 no prosperarà perquè el perllongament de l'autopista és “necessari”, té el consens dels ajuntaments al territori i ja s'hi han incorporat millores ambientals. A parer de Josep Rull, el recurs que ara el TSJC ha admès a tràmit contra el projecte i la petició de suspensió cautelar de les obres no té raó de ser. “Convencerem el tribunal, perquè estem fent les coses ben fetes”, ha afirmat. Per això, en aquesta línia, el conseller no creu que el TSJC aturi l'obra de manera cautelar mentre no resolgui el contenciós. El recurs porta la signatura de fins a setze entitats contràries al projecte de perllongament de la C-32. Per al Departament de Territori, però, el contenciós no té raó de ser. I per això, aquesta mateixa setmana la Generalitat presentarà davant del tribunal tota la documentació per avalar que l'obra “és necessària, té el consens dels ajuntaments i es farà tenint en compte el medi ambient”, ha precisat Rull. El conseller creu fermament que els arguments del govern “convenceran el tribunal” i faran decantar la balança a favor de la Generalitat. Josep Rull reitera que el perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret és una obra que s'ha de fer “per ajudar a garantir la seguretat viària, reduir congestions” i contribuir a millorar la mobilitat a la zona, on la Gi-600 i la Gi-682 no poden absorbir el trànsit, va defensar.


Diari de Girona 7/2/2017

El conseller no creu que el TSJC aturi els treballs de manera cautelar mentre no resolgui el contenciós

Acn/Ddg | Blanes/Lloret De Mar



El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va assegurar ahir que està «convençut» que el recurs contra la C-32 no prosperarà perquè el perllongament de l'autopista entre Blanes i Lloret de Mar és «necessari», compta amb consens dels ajuntaments al territori i ja s'hi han incorporat millores ambientals. El conseller va recordar, per exemple, que a diferència del primer projecte, el que finalment s'executarà redueix l'impacte de la carretera damunt el paratge (perquè no serà tota de dos carrils per banda). A més, també va subratllar que s'ha creat «una comissió específica» per fer el seguiment ambiental dels treballs.

Per això, segons Rull, el recurs presentat per 16 entitats contràries al projecte i que el TSJC va admetre a tràmit, no té raó de ser. «Volem fer les coses ben fetes, i explicarem que les estem fent ben fetes», va afegir Rull qui va avançar que aquesta mateixa setmana, la Generalitat presentarà davant del tribunal tota la documentació per avalar que l'obra «és necessària». «Convencerem al tribunal» va afirmar el conseller, qui va afegir que no creu que el TSJC decideixi aturar les obres de manera cautelar –sobre terreny, ja hi ha els rètols- abans no resolgui el contenciós.

«Evidentment, aquests propers dies nosaltres aportarem tota la documentació que calgui, i volem creure que el tribunal no adoptarà aquesta mesura cautelar», va concloure el conseller durant la inauguració del primer Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals, a Girona.


Sembla que hi ha visita dels promotors de C32 a Lloret. Els cal bona foto per campanya de pressió a la justícia

La propaganda continua busca foto al territori Ricard Font, Enric Dotras aviat als diaris Ai que guanyem!