dilluns, 6 de març del 2017

Sobre els càmpings de Blanes 6/3/2017

Resum dels fets i posicionament sobre la ocupació d'alguns càmpings al delta de la Tordera


La Selva Informació a Facebook.Ple Extraordinari pels Càmpings infractors.BLANES davant la disjuntiva d' aclarir el seu model de ciutat.


Les polèmiques sancions dels càmpings de Blanes passen avui pel ple
Ràdio Palafolls 6/3/2017


Finalment aquesta tarda passarà pel ple extraordinari de l’Ajuntament de Blanes les multes que el consistori vol imposar a dos càmpings per infraccions urbanístiques, per construccions sense llicència en sòl agrícola.

Una de les sancions és de fins 1,5 d’euros, mentre que l’altre càmping n’hauria de pagar només 20 mil perquè va retirar les instal·lacions que havia construït, però inicialment ascendia fins a uns 100 mil euros.

Però, el complex instal·lat del càmping que hauria de pagar el milió d’euros són estructures fixes, pel que no es podrà restaurar l’espai.

La sessió plenària arriba envoltada de polèmica. Les sancions ja s’havien de tractar fa dues setmanes, però tres partits de l’oposició: ICV-EUiA, Batega per Blanes i la CUP, van amenaçar amb abandonar la sala quan arribés el moment de votar les multes. Les formacions acusaven l’Ajuntament de permetre il·legalitats per no haver actuat abans i qualificaven les multes d’irrisòries per infraccions urbanístiques molt greus. Amenaçaven fins i tot de portar el cas a al Fiscalia. Des del govern, l’alcalde Miquel Lupiáñez apunta, però, que no hi haurà impunitat i que desconeixen el vot de l’oposició.

Reproductor d'àudio
http://www.radiopalafolls.cat/2017/03/06/les-polemiques-sancions-dels-campings-de-blanes-passen-avui-pel-ple/

L’aprovació de les sancions no es pot ajornar gaire més, caduca a finals d’aquest mes.

Reproductor d'àudio
http://www.radiopalafolls.cat/2017/03/06/les-polemiques-sancions-dels-campings-de-blanes-passen-avui-pel-ple/

Finalment es van ajornar fins avui i es va acordar amb l’oposició incloure un tercer punt  que si  s’aprovés, continuarà la tramitació dels expedients, obligant als propietaris dels al cessament de l’ús de les instal·lacions aixecades en espais no admesos en el planejament urbanístic actual. Això no implica que hagin de tancar l’activitat, però sí que immobilitza bona part de les seves instal·lacions.