dijous, 6 d’abril del 2017

Algunes notícies per llegir 5 i 6/4/2017...

El darrer lobby per evitar una veritable recuperació ecològica del Delta, vaja!... escolteu els talls...

Palafolls, l’últim municipi en acordar la protecció del Delta de la Tordera
Ràdio Palafolls 5/4/2017

Delta de la Tordera. Google Maps

Ja ho havia fet primer Blanes, després Tordera i més recentment Malgrat de Mar. Tots tres municipis havien aprovat als seus respectius plens la creació d’una taula de treball per gestionar conjuntament el Delta. La intenció era que tots els municipis limítrofs amb la zona s’hi sumessin així com també agents implicats. Només faltava Palafolls i finalment, el ple va aprovar per unanimitat la moció.Josep Rueda és regidor de medi ambient.


Blanes va aprovar inicialment la moció davant la reducció de sorra de la platja de s’Abanell i després dels últims temporals amb els que es treia sorra del Delta per dur-lo a la platja. És la segona vegada que l’ajuntament blanenc acorda constituir una taula sobre la gestió de l’espai. El 2013 ja es va aprovar però finalment no va prosperar. Al respecte, el grup d’ERC de Palafolls espera que es tradueixi en accions concretes. Els republicans també van demanar que a la taula s’hi afegís la cooperativa agrícola Conca de la Tordera i incorporar aspectes vinculats a la qualitat del producte. Són declaracions de Francesc Alemany.


Amb la incorporació de Palafolls es tanca el llistat de municipis que conformaran la taula, però també es pretén que en formin part la resta d’organismes implicats, com ara l’ACA o el Departament de Costes. Respecte aquest últim ja va manifestar en converses amb l’Ajuntament de Malgrat la voluntat de formar-ne part.

La taula hauria de proposar mesures per la gestió del Delta de la Tordera per retornar el seu equilibri natural.



Maresme360.cat 6/4/2017

Els republicans promouen la presentació de mocions a diversos plenaris de la comarca. La secció local de Malgrat de Mar ho fa al Ple de l'Ajuntament aquest dijous al vespre.


Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) vol recuperar el projecte de desdoblament de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva. Actualment el desdoblament només contempla l'ampliació entre Sils i Maçanet (La Selva), on ja s'estan executant les obres. Pel que fa al Maresme, al terme municipal de Tordera s'estan executant unes obres de millora dels accessos a diverses urbanitzacions, però no es contempla un augment de la capacitat de la via, per on circulen uns 20.000 vehicles al dia segons ERC.

Segons recull l'emissora municipal Ona Malgrat, ERC presenta en el plenari de l'Ajuntament d'aquest dijous una moció que insta el Ministerio de Fomento a "reafirmar el caràcter estratègic de l'autovia A2 entre Maçanet de la Selva i Tordera, assumint de nou la necessitat del seu desdoblament, ordenar la continuïtat a les obres de desdoblament" i "donar trasllat d'aquest acord a tots els partits polítics representats al Congrés dels Diputats".

La formació política presentarà aquesta mateixa moció a altres plenaris de la comarca.