dimecres, 5 d’abril del 2017

Sobre els càmpings de Blanes 5/4/2017

Només des de la prepotencia es porta a votació un pla general que legalitza irregularitats en contra de majories democràtiques

Volen dur al ple el nou POUM sense garanties que s'aprovi, a Blanes
El Punt Avui 5/4/2017

L'edil d'Urbanisme, Pepa Celaya, entre Nicolás Laguna, a l'esquerra, i l'alcalde Miquel Lupiáñez, el 6 de març. Foto: QUIM PUIG.

J. FERRER - BLANES
L'equip de govern de Blanes (PSC, CiU i ERC) –amb el suport extern del PP– vol dur al ple del dia 27 l'aprovació del nou planejament d'ordenació urbanística (POUM), tot i que no té garantits els onze vots perquè el punt sigui aprovat. ERC preveu votar-hi en contra.

Celaya diu que dimarts explicaran en la comissió informativa la proposta de pla general dels actuals gestors municipals. El pla preveu regularitzar les ampliacions il·legals –les anteriors al 2005– dels càmpings del municipi tal com estableix el pla director urbanístic del sistema costaner (PDUSC). “Seguim la legalitat de manera escrupolosa.” Celaya ho justifica per l'objectiu de no perdre places d'allotjament. “La reactivació del poble ha de venir del turisme. No tenim fòbies contra ningú, pensem en el bé general.” L'Ajuntament ha sancionat els càmpings Bellaterra (1,5 milions) i Pinar (20.600 euros), i tramita sancionar el Blanc d'Eivissa.

Una sentència del Tribunal Suprem ha anul·lat el POUM vigent, del 2010. La sentència serà ferma d'aquí a uns dies. Llavors, fins que hi hagi el que es prepara, valdrà el pla del 1981, revisat el 1989.