dijous, 11 de maig del 2017

Algunes notícies per llegir 9-11/5/2017...

Foto d'un bosc que vam aclarir fa 5anys a , tot i estar en una de les zones més afectades pel , els pins estan sans


ADIF diu que el Camí de Mar no és competència seva
Ràdio Arenys 9/5/2017

Costes encara ha de donar una resposta a l'Ajuntament sobre el Camí de Mar

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries només té un dret de servitud. Així li ha fet saber Carlos Quingles, director general d’explotació i construcció d’ADIF, a l’alcaldessa, Annabel Moreno, en la reunió que van mantenir ahir a la tarda.

Annabel Moreno s’ha reunit amb Carlos Quingles per saber si el Camí de Mar era competència d’ADIF tal com havia traslladat a la mateixa alcaldessa el Ministeri de Medi Ambient. En aquesta reunió, Quingles ha assegurat que ADIF no té competència en aquest camí sinó que l’únic que tenen és un dret de servitud, és a dir, dret de pas.  De totes maneres, Quingles s’ha compromès a posar totes les facilitats en cas que Costes faci aquesta obra o, finalment, l’hagi de tirar endavant el mateix Ajuntament.

Recordem que l’Ajuntament es planteja fer l’obra del camí de Mar i, en la reunió, ADIF va donar el vistiplau a  en cas que s’opti per instal·lar un pont per a vianants que passi per sobre les vies i eviti el perill que suposa als veïns creuar les vies del tren. A hores d’ara, des de Costes encara no se’ls ha donat cap resposta després de la reunió de principis del mes passat  en què l’Ajuntament va demanar a l’administració supramunicipal  que executi el projecte d’arranjament després dels darrers temporals que han malmès aquest camí. 
En la reunió, l’Ajuntament també va demanar a ADIF si podrien fer una actuació d’urbanització al carrer Pere d’Arenys. Aquest carrer, juntament amb el passatge Pompeu Fabra, són els dos únics carrers que segueixen sent de sorra. La idea seria pavimentar aquests dos carrers en els propers mesos.



Demà a la nit es parlarà del Delta de la Tordera a la (20-22h Dr. Isabel Vila Planavila)



El Punt Avui 11/5/2017

El govern diu que així ho va acordar amb els promotors que han de concretar el projecte

Es faria al final de juliol

Els terrenys on els promotors proposen fer la zona comercial i els habitatges Foto: T.M.

E. FERRAN - MALGRAT DE MAR
Encara no hi ha pregunta ni data, però els malgratencs podran votar aquest estiu si volen o no que es desenvolupi l'àrea comercial a la zona de l'Escultor Clarà. El macroprojecte, que inclouria l'arribada d'un Decathlon, tres supermercats, restaurants i una benzinera, va ser anunciat in extremis per l'exalcalde socialista, Josep Mercader, abans de la moció de censura del febrer passat. La notícia va generar expectació en una població en què la desocupació volta el 17% i el complex podria generar-hi, segons els promotors, dos-cents llocs de treball. El govern, format per JxM, ERC, el PDeCAT i la CUP, ha anunciat que farà una consulta popular per decidir si tira endavant la zona comercial. “No tenim la voluntat d'aturar res, només de saber si tenim el suport dels veïns”, va dir ahir el regidor de Participació Ciutadana, Ramir Roger (ERC).

El govern ha demanat als promotors més detalls sobre aspectes urbanístics del projecte, que inclou una segona fase residencial, amb prop de 360 habitatges. “Un cop tinguem la informació ens posarem a treballar per decidir la data, la pregunta i com fer la campanya d'una consulta que serà vinculant”, va afegir-hi el regidor. A diferència d'altres municipis, com Arenys de Munt recentment, no es fixarà cap percentatge de participació del cens electoral. “No tenim experiència, ni podem limitar el marge d'altres consultes prèvies”, va dir el regidor del govern. Com en altres convocatòries sobre temes locals, el vot serà presencial i podran votar els majors de 16 anys.


Recorda! Des de l'1 de maig està prohibit l'accés de gossos a totes les platges de
Ajuntament de Sant Pol de Mar 12/1/2017

L’Ajuntament de Sant Pol de Mar va iniciar durant la temporada 2016 una prova pilot adaptant una platja del municipi per al bany amb gossos. La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural va determinar, però, la necessitat de canviar la seva ubicació, degut a la presència del corb marí emplomallat, espècie amenaçada vulnerable a l’extinció i altres espècies protegides, concretament 21.
 
La Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural proposa com a possibles zones la platja de Can Villar, entre la torre de vigilància del servei de socorrisme i els edificis de Sant Pol Residencial, o bé la Platja de Sant Pol. Aquestes ubicacions alternatives considerem que no són adequades per aquest ús, ja que no s’adeqüen al tipus de platja que nosaltres creiem més adient.
 
L’oposició dels veïns i les actituds incíviques d’alguns usuaris/propietaris de gossos han dificultat també la continuïtat d’aquesta experiència. Aquest consistori doncs, malgrat creure fermament en la necessitat d’aquest tipus d’iniciatives, lamenta no poder oferir cap platja per al bany amb companyia de gossos en el municipi de Sant Pol de Mar per a la propera temporada 2017.


Els gossos continuen impunement a les platges d ja fa 6 dies q és sancionable