dimecres, 3 de maig del 2017

Més sobre el desgavell de la costa 3/5/2017

La canalització del riu Tordera impedeix la seva connexió amb altres canals del delta reduint els aports a les platges adjacents


Obres a la platja de la Musclera després dels temporals
El Punt Avui 3/5/2017

Arrangen l'espai de les guinguetes i l'escullera del rial del Canyadell

Es treu l'aparcament a tocar de la sorra

Les màquines treballen a tocar de la platja i del rial del Canyadell Foto: EPA.

ELENA FERRAN - ARENYS DE MAR
La platja de la Musclera, una de les més populars d'Arenys de Mar, per l'espai reservat a la zona nudista, es posa a punt per a l'estiu i per oferir els serveis de la temporada de bany. Els temporals d'aquest hivern havien castigat aquesta franja del litoral i havien malmès l'escullera que protegeix el rial del Canyadell i el mirador que hi ha al costat.

Les màquines hi treballen aquesta setmana per condicionar el terreny i estabilitzar la sorra de la platja on s'han d'instal·lar dues guinguetes les pròximes setmanes. També es renoven les instal·lacions de serveis per adequar-les a la situació de les guinguetes i al trasllat del lloc de socors.

Pel que fa al camí d'accés a la platja, es preveu ampliar-lo, però prohibint l'estacionament de vehicles envaint part de la sorra de la platja. Per això l'Ajuntament té previst fer el 21 de maig una plantada popular d'arbres i arbustos que serveixi per separar els limits entre el camí i la platja.

La regidora de Medi Ambient i Platges, Laia Martín (ERC), assegura que l'estat causat pels darrers temporals obligava a fer les obres de millora per consolidar el terreny de bany i els accessos. Aquesta intervenció tindrà un cost de 8.500 euros pel que fa al moviment de terres i de vora 3.000 pel que fa a la plantada i la hidrosembra que s'hi farà, amb la vegetació autòctona.

LA DATA

21.05.16 És el diumenge en què l'Ajuntament preveu fer la plantada popular per posar vegetació a la platja.