dijous, 4 de maig del 2017

Més sobre el desgavell de la costa 3/5/2017

La platja de la Musclera es condiciona per la temporada d'estiu
Ràdio Arenys 3/5/2017

Els treballs s'estan duent a terme aquests dies i s'allargaran fins a finals de setmana o principis de la que ve ( Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar )

La regidoria de Medi Ambient posa a punt la platja de la Musclera abans de la temporada d’estiu i  després dels darrers temporals que han provocat desperfectes en aquesta platja. Els treballs que s’estan duent a terme passen per condicionar el terreny i el camí d’accés a la Musclera.

La regidora de Medi Ambient, Laia Martin, ha explicat que els temporals que es van produir a principis d’any van malmetre aquesta platja, sobretot l’escullera que protegeix el rial del Canyadell i el mirador que hi ha al costat.  Des de la setmana passada s’estan duent a terme treballs de condicionament de la sorra i, pel que fa al camí d’accés, es vol guanyar espai per facilitar l’accés de vehicles de serveis i d’emergències i, alhora, es traurà l’estacionament de vehicles a tocar de la sorra. En aquest espai, s’hi farà una plantació popular el pròxim 21 de maig que servirà per separar els límits entre el camí i la platja.

Les màquines estan, també, fent moviments de terra per guanyar espai de sorra de platja i consolidar la base on s'instal·laran les dues guinguetes en aquest indret. A més, també s'estan renovant les instal·lacions de serveis i el trasllat del lloc de socors.

Aquestes feines està previst que quedin enllestides la setmana que ve. El cost d’aquesta inversió és d’uns poc més d’11.000 euros.


Ràdio Arenys 3/5/2017


L’Ajuntament d’Arenys de Mar ha reclamat una resposta a Costes de l’Estat sobre el camí cap a Caldes d’Estrac després que l’organisme del Ministeri de Medi Ambient no hagi dit res encara sobre el projecte. Així ho ha anunciat l’Alcaldessa, Annabel Moreno, qui ha afegit que també han demanat una reunió amb ADIF per parlar del tram que és responsabilitat de l’administrador d’infraestructures ferroviàries.

I és que la directora general de Sostenibilitat de Costa del Mar, Raquel Orts,  es va comprometre en una reunió amb Annabel Moreno, la regidora Laia Martín i el senador d’ERC Bernat Picornell a dir alguna cosa sobre el futur del Camí de Mar a finals d’abril però encara no ha arribat cap notícia. Des d’Arenys de Mar es va demanar a Costes que s’executi el projecte d’arranjament del Camí de Mar, que connecta les platges de Les Roques d’En Lluc i la Musclera, un tram que ha quedat malmès després dels darrers temporals. En paral·lel, Moreno ha explicat que també s’ha demanat una trobada amb ADIF per aclarir quines són les administracions que tenen la responsabilitat en aquesta part del litoral arenyenc.

Recordem que actualment, l'única possibilitat d'arribar a peu a la platja de la Musclera és travessant la via del tren i superant la penya pel lateral de la carretera amb el perill i risc que això pot suposar pels vianants. Annabel Moreno ha insistit en què, sigui ADIF o Costes, la responsabilitat és de l’Estat.

La intenció de l’Estat és revisar el projecte Camí de la Senda del Mar aprovat el passat 2010, un projecte que pujaria a uns 6 milions d’euros.