dimarts, 9 de maig del 2017

Sobre l'Estany de Can Torrent (Tordera) i la vergonya aliena 9/5/2017

"Vergonya que hom sent per alguna cosa que fa o diu una altra persona"... De vegades no trobo una definició suficient per a determinades situacions que es donen a Tordera, en aquest cas la vergonya aliena en escoltar lo d'avui a Ràdio Tordera.

Fa una setmana vaig publicar una petita nota sobre el drenatge de l'Estany de Can Torrent (que properament ampliaré)...

Nota breu 3/5/2017... El darrer drenatge de l'Estany de Can Torrent (Tordera)

És evident que no poden negar lo que es descriu a aquesta nota ni lo que es descriurà a la propera... ningú amb un mínim de vergonya ho pot contradir, vaja. Ara bé, justificar la degradació d'un espai PEIN i XN2000 dient que només té 4 dies (uns 200 anys, no 10.000) a conseqüència d'una torderada i que per tant no és un veritable "espai natural" i que lo que realment importa és que la gent entengui que la pagesia està en perill, que lo que realment importa és no estar patint sempre i que no hi hagi nous trancants/torderades, fent entendre que el "conservadurisme" no és lo correcte tot i "estar obligats a conservar-los", o dir que allò està protegit per evitar "les construccions" quan en realitat es va incloure al PEIN per a evitar la seva transformació en camps de conreu (recomano escoltar del minut 9:36 endavant)... Home!... he mirat el calendari de casa per veure en quin segle estem!!!...

Een Sergi Fonseca ens explica que els estanys de Can Torrent es van formar amb una “torderada”
Ràdio Tordera 9/5/2017


Descobrint Tordera visita els estanys de Can Torrent amb en Sergi Fontseca que ens explica com es van formar aquests estanys, així com de les particularitats de la seva flora i fauna.

Escoltar aquí... http://radiotordera.cat/radio/?p=54622 (15:18)