diumenge, 25 de juny del 2017

Algunes notícies per llegir 24 i 25/6/2017...

Pineda i Malgrat estrenen la recuperació feta al litoral
El Punt Avui 25/6/2017

La nova platja regenerada pels vaixells draga a l’últim tram del camí de la Pomereda de Malgrat ja s’utilitza per posar-hi la tovallola

El passeig de Pineda obre a vianants i ciclistes el tram tancat amb una reforma provisional

Ciclistes i banyistes, divendres passat, tornen a ser presents a l’últim tram del camí de la Pomereda de Malgrat que el temporal de principis d’any va arrasar Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - PINEDA / MALGRAT
Sant Joan era la data límit perquè tant Malgrat de Mar com Pineda de Mar tornessin a recuperar la normalitat a la costa que va ser sacsejada pels temporals de principi d’any i que va deixar un panorama desolador a les platges i al passeig. Ahir, la imatge era ben diferent, després de setmanes de feina per part dels dos vaixells draga pagats pel Ministeri de Medi Ambient que s’han encarregat de repartir els prop de 100.000 metres cúbics de sorra de les bocanes de diferents ports del Maresme per restituir l’espai menjat pel mar. En el cas de Malgrat, la construcció de l’escullera de protecció s’ha completat amb el repartiment de la sorra i el tram de platja ja es pot tornar a utilitzar amb normalitat pels banyistes, en especial pels usuaris dels càmpings.

El vial s’ha tornat a obrir al trànsit, però de forma provisional i en espera de poder començar, un cop acabi la temporada, la urbanització del camí. Una obra que ha d’assumir l’Ajuntament, però per a què ja ha demanat ajuda econòmica a l’Estat en el marc de les subvencions extraordinàries que el mateix Ministeri va anunciar que posaria a l’abast dels municipis afectats pels greus temporals.

La regidora d’Urbanisme, Mireia Castellà (JxM) es mostra satisfeta pel desenvolupament del projecte i pel compliment del calendari previst. “Els veïns i visitants ja poden tornar a posar la tovallola a la sorra i gaudir de la platja”, apunta satisfeta.

Contra rellotge

D’altra banda, les màquines van treballar fins divendres a la tarda contra rellotge a Pineda per deixar a punt el passeig. Al tram afectat, d’uns 300 metres, han coincidit els darrers dies les excavadores que reparteixen la sorra que abocava el vaixell draga amb els tècnics de l’empresa contractada per l’Ajuntament per fer l’arranjament inicial de la zona, habilitar part del carril bici –la resta és sorra compactada que no diferencia el vial– i permetre que l’espai torni a ser transitable per vianants i bicicletes, que, durant setmanes, han hagut de passar per un circuit alternatiu al passeig.

La regidora de Comunicació, Sílvia Biosca (PSC), va recordar, divendres, que aquesta primera inversió per permetre l’accés al tram afectat del passeig ha pujat a 35.000 euros. “Vianants i ciclistes recuperen l’espai amb totes les garanties de seguretat”, apunta i assegura que recuperar aquest tram és de vital importància per a l’oferta turística del municipi. La resta de la urbanització, que representa el gros del projecte, inclou la restitució dels elements d’urbanització, mobiliari urbà i jardineria fets malbé pel temporal i el restabliment dels serveis d’enllumenat, aigua potable i telefonia “amb un cost de 358.376,11 euros”. Per a aquesta part sí que està previst demanar una subvenció a l’Estat.

Les actuacions al litoral dels dos municipis de l’Alt Maresme s’ha allargat al voltant d’un mes i ha significat una despesa de 2,1 milions d’euros per part del Ministeri de Medi Ambient, invertits tant en la construcció d’esculleres de protecció com de l’abocament de sorra per refer les platges.

Els veïns i visitants de Malgrat ja poden tornar a posar la tovallola a la sorra i gaudir de la platja
Mireia Castellà (JxM)
REGIDORA D’URBANISME DE MALGRAT DE MAR

LA FRASE

Vianants i ciclistes recuperen l’espai del passeig marítim amb totes les garanties de seguretat
Sílvia Biosca (PSC)
REGIDORA DE COMUNICACIÓ DE L’AJUNTAMENT DE PINEDA


Persones que han de complir mesures penals alternatives vigilen l'aparcament de la Musclera
Ràdio Arenys 25/6/2017

La platja del Cavaió, col·lapsada, el cap de setmana passat

L'alcaldessa, Annabel Moreno, ha afirmat que no és cap novetat que els aparcaments de les platges de la nostra vila es col·lapsin ja que la qualitat d'aquests espais és molt bona.

Amb l’arribada de l’estiu, les platges d’Arenys s’omplen de persones no només de la nostra vila, sinó vingudes des d’altres comarques del territori català, com el Vallès. I és que segons l’alcaldessa, Annabel Moreno, les nostres platges són de les poques del Maresme que tenen pàrquing gratuït, i la qualitat de l’espai fa que incrementi la afluència de gent.

En aquest sentit, Moreno ha afirmat que aquest cap de setmana el jutjat ha propocionat persones que han de complir mesures penals alternatives a la platja de la Musclera, i que podran tancar la platja quan està plena, organitzar l’espai i dir on es pot aparcar. Segons Moreno, s’ha destinat aquesta gent a la Musclera perquè és la platja més problemàtica, degut a que cada cop l’espai és més reduït i a que és una platja nudista aprop de Barcelona i té una gran qualitat de l’aigua.

D’altra banda, l’alcaldessa ha explicat que la zona vermella davant del mercat s’instal·larà, segurament, durant l’estiu. Els tràmits s’han retardat, ja que COMSA, l’empresa que gestiona la zona blava a Arenys de Mar, ha canviat de propietaris i el govern s'ha hagut de reunir amb el gerent de la nova empresa i l'ha haugt de tornar a convèncer de la implantació d'aquesta nova zona.

Recordem que l’Ajuntament va acordar al març amb COMSA fer aquesta zona vermella situada a la riera, on es podà aparcar durant un màxim de 15 minuts de manera gratuïta i, per tant, seran places d’altra rotació.

Persones que estan complint mesures


Ràdio Calella 25/6/2017



Les obres acabaran d’aquí a un mes i el nou supermercat està previst que entri en funcionament a partir del setembre.
Els treballs d’urbanització de tot l’entorn del supermercat estan valorats en 1.455.801 euros. inclouen una reordenació del trànsit rodat mitjançant la construcció d’una rotonda d’accés a les instal·lacions comercials, i a banda d’això el cobriment parcial del tram pendent de la riera Capaspre, la que es troba a la zona de Turisme Nord, i per la qual el consistori ja disposava d’un projecte de cobriment. El vial de pujada, fins a la rotonda, de la riera capaspre també s’amplia.

La urbanització inclou també el carrer Benavente reconstruint el pont d’aquest carrer amb la riera Capaspre ampliant-ne la superfície i el carrer Valldebanador amb l’asaltat.


La urbanització de la zona ve d’una modificació del planejament urbanístic per poder condicinoar l’us d’equipament comercial, rebaixant el sostre edificat (abans planta baixa + 4 pisos)  a sols una sola planta i arribant a un acord amb l’Ajuntament per l’urbanització de l’entorn i permetent als vehicles accedir directament a l’interior de l’establiment des de la mateixa rotodona de la riera Capaspre.



Els propietaris forestals del Montnegre no veuen bé l’agència
El Punt Avui 24/6/2017

Imatge d’arxiu de l’impressionant paisatge natural de les muntanyes del parc Montnegre i el Corredor Foto: EPA.

L’Associació de Propietaris del Montnegre i el Corredor s’ha afegit a les crítiques a la nova Agència de Boscos que promou el Consell Comarcal del Maresme. El portaveu de l’entitat, Xavier Alfaràs, lamenta la falta de comunicació i de consens amb el sector que hi ha hagut a l’hora de tirar endavant l’ens. “A l’hora de gestionar el forest no podem tancar-lo en una comarca, s’ha de fer a nivell de massís, perquè els boscos no hi entenen, de límits administratius”, comenta. Al ser parer “ara més que mai cal una reunió entre totes les parts implicades per treballar en una planificació sostenible i eficient del nostre paisatge”. Alfaràs assenyala que la plaga de l’escarabat Tomicus demana recursos i una actuació ràpida, “però no és ni de bon tros l’únic problema que hi ha al Montnegre Corredor”. L’Associació actua al territori que s’estén de la riera d’Argentona a la de Tordera, i té cap a 200 propietaris associats, que representen prop de la meitat de la massa forestal, unes 7.000 hectàrees. “Col·laborem fa anys amb els ajuntaments i, en el cas de la plaga, ja hem actuat a 80 hectàrees i en tenim pendents 170 més”, defensa.


Els gossos ja tenen platja pròpia a Arenys de Mar
El Punt Avui 24/6/2017

Entra en funcionament l’espai tancat a la zona de la Picòrdia

Només en poden fer ús els animals censats al municipi, que hauran de dur un mocador distintiu

Una banyista i la seva gossa, amb el distintiu municipal lligat al coll, ahir Foto: R. PALOU.

TERESA MÁRQUEZ - ARENYS DE MAR
Arenys de Mar va prendre ahir de manera oficial el relleu a Sant Pol de Mar com a únic municipi del Maresme que disposa d’un espai de bany reservat als gossos. Malgrat que l’experiència santpolenca de l’any passat no va reeixir, la iniciativa sí que va trobar terreny abonat en altres poblacions de costa que han volgut atendre les demandes, cada cop més nombroses, dels ciutadans que volen gaudir de la platja amb els seus animals de companyia. Arenys va finalitzar dijous les obres de condicionament de l’espai a la platja de la Picòrdia, que han consistit en la instal·lació de tanques de seguretat a la sorra i de boies al mar per evitar que els gossos surtin de l’espai delimitat. S’intenta evitar que els animals puguin marxar de la zona i, al mateix temps, garantir que la convivència entre banyistes i animals no resulti afectada.

Aprenent dels errors d’altres indrets, la nova zona de bany neix amb uns usos més restrictius i orientats a controlar que els animals que en disfrutin siguin només els que estan censats al municipi, per evitar l’efecte reclam que va acabar fent morir d’èxit la prova pilot de Sant Pol. Així, tal com va explicar ahir la regidora de Platges, Laia Martín (ERC), els propietaris dels gossos que entrin en el tancat hauran de garantir que el seu animal porta un mocador distintiu que es pot recollir a la regidoria de Sanitat.