dimarts, 27 de juny del 2017

Algunes notícies per llegir 26 i 27/6/2017...

L'ACA destinarà 12.000€ a la neteja de la Riera de Pineda
Ràdio Pineda 27/6/2017


L'Agència Catalana de l'Aigua ha informat que destinarà gairebé 12.000€ a netejar la Riera de Pineda. És la dotació més alta al Maresme juntament amb Tordera, on també hi destinarà aquesta quantitat. L'ACA també destinarà diners a la neteja de les rieres de Sant Cebrià, Sant Iscle o Mataró entre altres. El Maresme acumula el 10% del total de diners per neteja de rieres que destina l'ACA durant el 2017.


La CUP critica les actuacions que duu a terme Ports a la Picòrdia
Ràdio Arenys 26/6/2017

Una de les actuacions que han criticat, entre altres, aquest carril bici

La CUP considera que les obres al Port d’Arenys estan fent perdre l’essència principal de la platja de la Picòrdia. El portaveu del partit a l’oposició, David Caldeira, va denunciar ahir a l'Espai Tribuna Política d'El Domincal que s’està perdent l’espai natural per convertir-ho en un espai urbanístic en què es defensen els interessos de l’administració supramunicipal.

David Caldeira critica que des de l’aprovació del Pla Especial a la zona s’està convertint la primera platja d’Arenys en un espai més del port.  Això, segons diu, ja va començar amb la bossa d’aparcament privada, amb la retirada de les roques de l’espigó així com la construcció d’aquests locals al dic per promocionar la iniciativa privada. Segons el partit a l’oposició, cada actuació que duu a terme Ports de la Generalitat va en contra els interessos dels arenyencs i, afegeix, que 'es perd un llençol en cada bugada'. En aquest sentit, Caldeira critica actuacions que s’estan duent a terme a la zona, com per exemple, la creació del carril bici que ‘no té sentit'.

En aquest sentit, Caldeira lamenta que, amb totes aquestes actuacions, s’està perdent espai per als arenyencs tenint en compte que aquesta és la platja en què els vilatans hi poden anar a peu.


Ràdio Palafolls 26/6/2017

Imatge de l’últim ple celebrat el 31 de març del 2017. RP

L’Ajuntament de Palafolls ha convocat per demà a les 19h el ple ordinari del mes de juny, després que s’ajornés el passat mes de maig. D’entre els 18 punts a l’ordre del dia, es preveu que es desestimin les al·legacions presentades contra la modificació del Pla General d’Ordenació (PGO) del polígon industrial Mas Roquet que permetrà la instal·lació de plantes de biogàs.

En el ple celebrat a finals de març es va donar llum verda a l’aprovació inicial de la modificació amb l’únic suport del govern local. A mitjans de maig l’Associació de Veïns de Mas Reixach van presentar al·legacions on es demanava la nul·litat de la modificació del Pla i que es deixés sense efecte. Anaven acompanyades de 270 signatures. Ara es porta a ple la desestimació de les al·legacions i l’aprovació provisional del PGO.

És el punt més calent del ple demà. També es preveu aprovar el Pla Local de Joventut (2017-2020), l’aprovació provisional del Pla Parcial del nucli nord de Sant Genís i la modificació del reglament de la Policia Local de Palafolls. Al respecte, el regidor no adscrit, Óscar Bermán, havia proposat la inclusió d’una moció relacionada amb el reglament de la Policia que finalment no s’ha inclòs a l’ordre del dia. S’hi proposava la meritocràcia en el tema dels ascens “i no a dit”, diu el document; crear la figura del responsable de servei i que s’inclogués el concepte de “segona activitat”, on els agents a partir de 55 anys s’encarreguessin, per exemple, de la zona blava i deixessin el torn nocturn.

També es tractaran temes econòmics com la informació pressupostària corresponent al primer trimestre del 2017 i donar compte de l’informe de morositat.

D’altra banda, es debatrà la incorporació de cinc noves entitats acollides al projecte nau d’entitats i es tancarà amb el torn de precs i preguntes.

D’entre els 18 punts que es tractaran, el debat de la planta de biogàs tornarà a la sala de plens 3 mesos després de l’aprovació inicial.


La Vanguardia 27/6/2017

Primer va ser la dotació dels Mossos, ara un informe de Protecció Civil. El Departament d’Interior de la Generalitat està disposat a ser tan rigorós com calgui amb l’el festival aeronàutic de la Festa al Cel, des que se sap que el municipi de Santa Susanna va decidir assumir-ne l’organització entre el 20 i 24 de setembre. L’esdeveniment va deixar de celebrar-se el 2016 a Mataró per raons econòmiques, després d’haver-se fet en dues edicions. “Si ho comparem amb altres esdeveniments ...