dilluns, 12 de juny del 2017

Cap de setmana de petits incendia a Palafolls i a Blanes... de moment... 12/6/2017

Nova actuació a Blanes, s'han cremat uns 60 metres lineals de matolls, la ràpida actuació de bombers amb l'ADF de Lloret-Selva Marítima han evitat que anés a més.
Agents Rurals es fan càrrec d'investigació de les causes .. !
Secretariat Federacions ADF Catalunya


Cap de setmana de petits incendis a PLF
Ràdio Palafolls 12/6/2017


Entre el divendres i el diumenge s’han produït petits focs a Palafolls, 3 d’ells a Sant Lluís. El primer es va declarar el divendres al Carrer Montblanc i el dissabte se’n va detectar un altre a pocs metre de distància: al camí d’en Jordà darrera l’Hostal Sol Fina. En aquest cas hi van intervenir els bombers de Malgrat, Pineda i Hostalric, segons fonts del cos d’emergència.

Marge calcinat després del foc del dissabte. Fotografia: El Punt Avui (Quim Puig)

En tots dos casos les flames es van controlar amb facilitat i es van cremar matollars. Ahir diumenge s’haurien incendiat també unes canyes a la zona dels semàfors pels volts de quarts de 2 del migdia, un altre ensurt de poca gravetat, asseguren fonts dels bombers i policials. El mateix diumenge es va declarar un altre incendi al voral de la mateixa carretera, a la 682, en aquest cas al terme municipal de Blanes.

Els fets es van produir cap a quarts de 3 de la tarda i mentre va durar l’extinció es va mantenir tallat el vial. També es va tractar d’un foc de petites dimensions i es van cremar canyes i matolls. Les flames es van controlar amb rapidesa.

Aquests no són els primers ensurts de l’any pel que fa a incendis. Fa un mes s’incendiava un contenidor a Sant Lluís, i unes setmanes després reincidia en el mateix punt. Fa uns dies també es cremava un marge a tocar de la Figuerassa i davant el Geriàtric i una de les vores del riu Tordera, en aquest cas al terme municipal de Blanes.
Els focs detectats fins ara al municipi es tornen a concentrar al barri de Sant Lluís, seguint la mateixa sintonia que l’any passat.

Fotografia de portada: Foc en uns matolls en un marge de la Figuerassa i davant el Geriàtric (2 de juny 2017). RP


El Punt Avui 12/6/2017

Les flames van començar al voral de la carretera, a Blanes

Unes hores més tard hi va haver un foc agrícola a Breda

El tram del marge de la GI-682 que va quedar afectat, a Blanes Foto: QUIM PUIG.

L’incendi registrat ahir a la tarda a Breda. En les tasques d'extinció de les flames hi van treballar 8 dotacions terrestres dels Bombers, 3 mitjans aeris i membres de les ADF Foto: BOMBERS.

G. PLADEVEYA - BLANES
Ràpida mobilització ahir dels serveis d’emergències a causa d’un foc al peu de la GI-682, a de Blanes. I, unes hores més tard, un ampli desplegament de mitjans aeris i terrestres es va activar per un incendi agrícola a Breda. Els Bombers van rebre l’avís del primer cas a un quart de dues del migdia i es van desplaçar fins allà amb dues dotacions. Les flames van iniciar al punt quilomètric 3,7, en un tram del voral en direcció Palafolls. A la zona també s’hi va dirigir una patrulla dels Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals. Es va tractar finalment d’un foc de petites dimensions, que va cremar uns 2.200 m² de canyes i matolls del marge. Els Bombers van aconseguir controlar les flames en menys de mitja hora. Mentre van durar les tasques, es va tallar vint minuts la GI-682 en els dos sentits, sense que s’ocasionessin retencions. Els Bombers, a més, van actuar també a l’altre costat de la carretera, degut al fet que una guspira va fer fumejar i encendre un tronc del pati d’un restaurant que està tancat des de l’any passat. La incidència es va resoldre sense complicacions i es va finalitzar el servei a les 14.45 h.

També ahir, vuit dotacions terrestres dels Bombers i tres mitjans aeris van treballar en l’extinció d’un foc agrícola a Breda. L’incendi es va registrar a la tarda en uns camps, al camí de Can Sagristà. Els Bombers van informar, a quarts de nou del vespre, que el tenien encerclat i que ja estaven remullant tot el perímetre. En el dispositiu per apagar el foc també hi van participar les ADF de Breda, Arbúcies i Hostalric.