dilluns, 24 de juliol del 2017

3 apunts sobre la gestió del litoral 23 i 24/7/2017...

Un xiringuito de Premià de Mar, a punt de ser engolit pel mar
3/24 TV3 23/7/2017

Un temporal s'ha endut la sorra de la platja i ara el xiringuito "penja" d'un fil


http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/telenoticies-vespre/un-xiringuito-premia-de-mar-engolit-pel-mar/video/5680408/

Una llevantada ha jugat una mala passada a un xiringuito a peu de la platja de Premià de Mar.
En el moment més àlgid de la temporada turística d'estiu, el xiringuito La concha de la Lola ha vist com, a poc a poc, el mar guanyava terreny i s'enduia la sorra que el separava de l'aigua.

Fa un mes, entre el local i la línia d'aigua hi havia uns tres metres de sorra. Ara, el mar ha erosionat aquesta distància i una part de la terrassa de fusta del xiringuito penja perquè no hi ha sorra a sota.

El propietari de La concha de la Lola ja fa 15 anys que a l'estiu es guanya la vida amb un xiringuito que ha anat canviant de lloc. Ara, li han comunicat que haurà de desmuntar-lo ben aviat. Per ell, la temporada s'ha acabat.

Segons els experts, hi ha tres raons que provoquen l'erosió d'algunes platges del Maresme: els ports, que barren el pas de la sorra; l'erosió provocada per l'extracció de sorra per fer regeneracions i la urbanització de les rieres.
L'Ajuntament d'Arenys s'ha oposat a la regeneració de les seves platges pel greu impacte ambiental que suposen i perquè el mar sempre acaba recuperant el terreny perdut.


Métode de monitoreig de l'amplada de platja amb foto!!! Anima't a passar per la expo del carrer Ample num. 11 de Blanes!!


Platges resilients, la presentació a la jornada LITOMET 2017