dimecres, 26 de juliol del 2017

Algunes notícies per llegir 25 i 26/7/2017...

.: "La suspensió de l'obra C-32 és molt mala notícia. Recorrerem interlocutòria i demanarem que s'aixequin les mesures cautelars"
En respuesta a  
Molt males notícies són: ampliar concessions a Abertis a la C-32, desatendre el NO de les consultes, obvià les alternatives, destruir boscos


El regidor de l’àrea es mostrava sorprès per la força de l’aigua i el “canvi de mar fons”? Ufff... vía
Premià perd una guingueta que ha de fer desmuntar
El Punt Avui 26/7/2017

La llevantada es va endur en cosa d’hores els sis metres de sorra que separaven la terrassa de l’aigua

El propietari que en tenia la concessió per quatre anys confia recol·locar-se l’estiu vinent

La terrassa de fustes ha quedat descalçada pels cops de les onades Foto: E. FERRAN.

ELENA FERRAN - PREMIÀ DE MAR
En cosa d’hores la llevantada, entre dijous i divendres, va fer desaparèixer la sorra de la platja de Ponent a tocar de l’espigó. La protecció de les roques no va evitar que la mar de fons engolís els més de sis metres de distància que separaven l’aigua de la terrassa de la guingueta La Concha de la Lora. El seu propietari, José Luis Rodríguez, no s’acabava de creure el que li havia passat. “Està clar que amb l’estat en què ha quedat tot és inviable per motius evidents de seguretat”, es resignava l’empresari. Ahir esperava la comunicació oficial que li confirmés que havia desmuntar el negoci abans del previst.

“És inviable ara a mitja temporada traslladar-me, confio que pugui ser per l’estiu vinent”, assegurava després de la reunió mantinguda ahir amb tècnics i responsables de l’Ajuntament. El regidor d’Urbanisme, Antoni Subirà (PDeCAT), assegurava que pensen treballar en aquesta línia per definir una nova ubicació per a l’establiment en el pla d’usos de platges de l’any vinent, que disposarà de nou de l’aprovació de Costes de la Generalitat.

El regidor de l’àrea es mostrava sorprès per la força de l’aigua i el “canvi de mar fons” que va originar els desperfectes en una franja on hi havia com a mínim sis metres de sorra que han desaparegut.

El propietari, que havia obtingut la concessió d’aquesta i una altra guingueta pels propers quatre anys, confia poder reobrir tard o d’hora en algun altre lloc i agraeix el suport que ha rebut de veïns del poble. Feia tretze anys que ocupava el mateix lloc dins el litoral de Premià de Mar amb la seva cuina tradicional de l’Argentina.


La platja de gossos d’Arenys rep queixes dels banyistes
El Punt Avui 26/7/2017

Les ones es van endur una part del tancat que s’ha posat provisionalment per delimitar l’espai reservat als qui porten els animals

Lamenten el “descontrol” d’alguns usuaris i critiquen l’ampliació de la zona

Ahir els banyistes compartien espai amb els propietaris dels animals separats per la tanca provisional de plàstic que limita l’espai Foto: E.F.

ELENA FERRAN - ARENYS DE MAR
A la platja per a gossos d’Arenys de Mar li ha tocat el rebre per partida doble. El temporal de fa unes setmanes va engolir una part del tancat de fusta que delimita la zona de bany reservada als gossos que es va posar en funcionament després de Sant Joan. “Era d’esperar, això és un descontrol de gossos que entren i surten, perquè volen més espai per córrer”, es queixava ahir una parella que cada dia es banya a pocs metres del tancat. En el mateix lloc s’hi han col·locat unes tanques de plàstic que tampoc impedeixen que els animals puguin sortir del recinte.

La regidora de Platges, Laia Martín (ERC), reconeix la dificultat per mantenir el tancament a tocar de l’aigua i per això mantindran les tanques provisionals. Segons la regidora, la valoració és satisfactòria però millorable fent arribar un punt d’aigua dins el recinte. L’Ajuntament, però, no descarta la possibilitat de destinar més espai als banys dels gossos i ampliar la zona restringida l’estiu vinent. Un banyista anuncia que no ha agradat a tothom. “Ara no són gaires, però si anem ampliant i sense control s’ha de tenir clar que no tots ho deixen net i que fa molta pudor”, es queixa un altre banyista.

Des de l’Ajuntament, la regidora de l’àrea manté que únicament li consten dues queixes sobre la ubicació de la platja per a gossos. “Valorarem en acabar la temporada el que es pot millorar i si es pot ampliar l’espai”, hi afegeix Martín.

Cens a l’alça

Si alguna repercussió ha tingut la platja de gossos ha estat per fer aflorar el cens d’animals de companyia. Segons dades municipals, ja són 560 els gossos que podrien banyar-se en aquest espai portant un mocador vermell com a identificació. A primer cop d’ull, però, els gossos no el porten. “Són molt grossos i els propietaris no els el posen, però mostren als vigilants de platja que el porten a la bossa”, assenyala la regidora. La patrulla de policia que fa la vigilància a les platges amb bicicleta s’encarrega del control a l’àrea restringida als gossos.

LA XIFRA

560 són els gossos censats al municipi, quan fa un mes eren 502. L’accés a la platja ha fet augmentar el cens.


Sta Susanna (5.425) Calella (5.323) Malgrat de Mar (3.441) Pineda de Mar (2.373) Sant Pol de Mar (739) Tordera (512)...
Pineda té una població estacional de 2.373 persones diàries
Ràdio Pineda 26/7/2017


Pineda té una població estacional de 2.373 persones diàries, segons dades que ha donat a conèixer el consell comarcal del Maresme. Aquest índex comptabilitza les persones que hi resideixen i els fluxos d’entrada i sortida, la qual cosa permet avaluar les càrregues reals de població que se suporta. El saldo global a la comarca és positiu. El Maresme es manté com a territori receptor de població estacional, principalment pel turisme i les segones residències.

El 2015, Santa Susanna va liderar el rànquing de poblacions maresmenques amb una població estacional més alta, amb 5.425 persones al dia. Seguida de Calella, amb 5.323 persones; Malgrat de Mar (3.441) i Pineda de Mar (2.373). A més distància Sant Pol de Mar (739), Tordera (512) i Cabrera (508). Són les set poblacions amb saldo positiu.

Per contra, n’hi ha altres deu que són emissores de població, donat que el seu saldo és negatiu tots els trimestres de l’any del qual se n’ha presentat l’informe en base a l’IDESCAT. En aquest extrem del rànquing hi destaca Mataró, amb una població estacional negativa de 4.648 persones per dia.




Fa 3 setmanes que hi ha això a l'entrada del creuament de la Tordera entre blanes i malgrat a la banda de blanes
En respuesta a   y a 
Ho passo, a veure si ho poden/volen treure... Gràcies

Encara que no ho sembli podria ser pitjor... 2 setmanes més tard i allà continua?...

En respuesta a  
Efectivament aquí segueix...

Quan creixi el riu l'any vinent i arribi a mar, només llavors i quan facin una neteja "reivindicativa" del fons marí amb fotos, la treuran 🤔


Que puercos la gente, de camino por el bosque, bolsas de plastico con runa!!