dimecres, 2 d’agost del 2017

Algunes notícies per llegir 1 i 2/8/2017...

La Guardia Civil detecta una embarcación de recreo en Malgrat de Mar utilizando artes de pesca profesional
Guardia Civil Barcelona 2/8/2017

El uso de estas artes está prohibido en embarcaciones de recreo


El día 24 de julio el Servicio de Protección de la Naturaleza (SEPRONA) de la Guardia Civil de Premiá de Mar (Barcelona),  denunció en Malgrat de Mar al propietario de una embarcación recreativa a motor, practicando la pesca con 500 metros de red -consideradas artes de pesca profesional- y a quien se le intervino 5’2 kgs de pescado diferentes especies y tallas antirreglamentarias.

Efectivos del SEPRONA que prestaban servicio de vigilancia en materia relacionada con la protección del medio ambiente, observaron en una playa del término municipal de Malgrat de Mar como desde una embarcación de recreo se calaba una gran extensión de red de pesca.

Una vez varada la embarcación recreativa a motor, de unos 6 metros de eslora, en la playa los agentes procedieron a levantar acta a su propietario por una infracción  a la Ley de Pesca que fue remitida a la Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya.

Las capturas ilegales decomisadas se trasladaron a la lonja de Arenys de Mar para su correcta identificación y peso, quedando las redes de pesca aprehendidas en las instalaciones del puerto de esa localidad.

Este tipo de prácticas, además de tratarse de una fragante competencia desleal para el sector, causan un perjuicio directo al medio ambiente por atentar contra la conservación de los recursos pesqueros y medioambientales.


SEPRONA GC detecta embarcación de recreo desplegando artes de pesca profesional en Malgrat de Mar.


Intervenen una embarcació d’esbarjo a Malgrat per pesca il·legal
Diari Maresme 2/8/2017

 La barca intervinguda | Foto: G.C.

Agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) han denunciat al propietari d’una embarcació recreativa a motor mentre practicava la pesca a Malgrat de Mar amb 500 metres de xarxa, unes arts considerades de pesca professional. Agents d’aquesta unitat de la Guàrdia Civil de Premià de Mar li van intervenir un total de 5’2 quilos de peix de diferents espècies i mides antireglamentàries.

Els fets es van produir el passat 24 de juliol quan efectius del Serpona, que duien a terme serveis de vigilància relacionats amb la protecció del Medi Ambient, van observar a la platja de Malgrat com des d’una embarcació d’esbarjo d’unes 6 metres d’eslora es calava una gran extensió de xarxa de pesca. Un cop varada la barca a la platja, els agents van aixecar acta al seu propietari per una infracció a la Llei de Pesca, que ja ha estat remesa a la Direcció General de Pesca de la Generalitat de Catalunya.


Per altra banda, aquesta captura il·legal decomissada va ser traslladada a la llotja d’Arenys de Mar per a la correcta identificació i pes, quedant les xarxes de pesca confiscades a les instal·lacions del port d’aquesta localitat.

Fonts del Seprona recorden que aquest tipus de pràctiques, a més de tractar-se d’una fragant competència deslleial per al sector, causen un perjudici directe al Medi Ambient perquè suposen atemptar contra la conservació dels recursos pesquers i mediambientals.


Palafolls i Tordera reordenen els límits municipals de Mas Reixach
Ràdio Palafolls 1/8/2017

Ple de l’Ajuntament de Palafolls 28 de juliol 2017 (RP)

L’Ajuntament de Tordera va iniciar un expedient de delimitació del seu terme municipal i en el cas del límit amb Palafolls s’han fet petites modificacions. La divisió de terme és la mateixa excepte en alguns punts.

A la urbanització de Mas Reixach, que ja és compartida amb Tordera, es van trobar amb una finca qualificada com a equipament esportiu que pertanyia als dos municipis. En aquest cas, s’ha parlat amb la propietat i han sigut ells els que han decidit fart de Palafolls, pel que en aquest cas Tordera perd l’equipament. A Mas Reixach s’han detectat altre finques que quedaven partides entre els dos municipis i en aquests casos, segons el regidor d’urbanisme ,Josep Rueda, s’ha respectat la decisió de la propietat. N’hi havia 5 que ja pertanyien a Palafolls i que han volgut continuar formant part del municipi.


A més, Tordera ha assumit també un dipòsit en què l’Ajuntament de Palafolls hi tenia un 20%. Les converses han servit, segons Rueda, per ordenar Mas Reixach.


A la zona industrial, en el vial entre Robama, Menadiona i Bioibérica hi havia un marge de canyes que pertanyia a Tordera, però la resta de la carretera és terme de Palafolls. Per tant per tema de desbrossat i manteniment, s’ha fet un una correcció de 2 metres  favorables al nostre municipi.

Més endavant a l’alçada de Can Lucas, al peu de la N-II, l’illa i part important de la façana pertany a Tordera,però també a Palafolls. En aquest sentit, s’ha mantingut la mateixa línia divisòria però s’ha acordat que l’Ajuntament n’assumeixi el manteniment fins aquesta zona.


Ràdio Arenys 1/8/2017


El Consorci de Turisme del Maresme treballa per un projecte que dibuixa el primer camí de Sant Jaume per la costa del Maresme. La proposta té el suport de tots els municipis implicats.

Es tracta d’un projecte que vol posar en marxa un nou traçat que ressegueixi pel litoral tota la comarca i enllaci amb Barcelona. Juntament amb la Federació d’Associacions d’Amics del Camí de Sant Jaume, Costa Barcelona Maresme està treballant pel primer traçat de costa a Catalunya. El president del Consorci, Joaquim Arnó, ha explicat que aquest nou tram el coneixerem com la via marina de la Via Augusta. Segons ha dit, és una ruta que coincideix amb el traçat de zones esportives de la costa, amb el traçat GR92, i amb la ruta de la guerra civil de recuperació de memòria històrica.

Arnó ha destacat que aquest projecte és una gran oportunitat a nivell europeu i mundial, ja que posa en valor tot un traçat de rutes a la comarca. Ha explicat que senyalitzaran tots els indrets pels quals passarà el camí per articular les rutes turístiques i identificar els actius de cada municipi. Precisament, algunes parades obligades seran a Sant Pol i Mataró. El president del consorci ha destacat que tots els municipis implicats estan a favor d’aquest projecte.

Per altra banda, Arnó ha explicat que el projecte pretén tenir un cost 0 pels ajuntaments i, per això, es vol buscar suport econòmic dels fons europeus.

La presentació oficial del projecte es farà el mes d’abril del 2018 en la 18a trobada jacobea del mediterrani i de l’Ebre.


Quan els animalistes governen, la natura pateix ...
Nova Ràdio Lloret 2/8/2017

IMATGE: WEB D'APASC LLORET DE MAR | FONT: NRLL


Lloret de Mar s’ha adherit al manifest felí. Es tracta d’una iniciativa que té per objectiu millorar les condicions dels gats del municipi, aconseguint beneficis com la millora de la higiene i la salut i el control de les colònies que hi ha a la destinació.

La iniciativa la impulsa APASC, l’Associació Protectora d’Animals Sense Casa. És una organització sense ànim de lucre que es dedica a la cura i la protecció dels gats que viuen al carrer. La seva secretaria, Raquel Rodríguez, explica que “és important pels gats que és a qui ens dirigim i també pel seu benestar, tant pels que estan a casa com pels que estan al carrer. Aleshores, tot això serveix d’impuls als projectes i iniciatives que tenim des de l’associació”.

Des d’APASC ofereixen la possibilitat de col·laborar a totes aquelles persones que estiguin interessades. També organitzen jornades lúdiques i informatives. De moment, cada dissabte, durant tot el mes d’agost, es podrà trobar la seva taula solidària ubicada a l’antiga plaça de braus.

D’altra banda, des de l’associació també busquen adopcions internacionals. En aquest sentit, Rodríguez assegura que “les adopcions de gats adults aquí costen molt de sortir. Aquestes associacions internacionals són societats més sensibilitzades amb la qüestió i saben que els gats adults tenen poca probabilitat de ser adoptats a Espanya. Fan acollides i adopcions internacionals”.

La intenció de l’associació és, en un futur, poder arribar a les escoles. Consideren que la conscienciació dels més joves és clau per donar continuïtat al projecte.

Lloret de Mar és el quart municipi que s’adhereix al manifest felí. La qüestió es va debatre en el passat plenari en forma de moció, presentada pel grup d’En Lloret Sí Se Puede. Va rebre el suport de totes les forces polítiques i va ser aprovada per unanimitat.


. El temporal s' emporta l' atracció inflable aquàtica a Blanes.


Ràdio Calella 1/8/2017


El Ple Municipal va ratificar ahir la supressió de la plaça de tècnic de Medi Ambient que s’havia convocat a principis d’any. La transformen en d’administrativa per a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadana i en l’ampliació de la jornada laboral -de mitja a complerta- del conserge del Museu Arxiu. Així podrà donar servei també a l’edifici de l’Ajuntament Vell. La proposta es va aprovar per 10 vots a favor (el Govern del PDeCAT i el PSC, i PP) i els 5 en contra d’ERC i ICV.

El tinent d’Alcaldia responsable de Recursos interns, Jordi Sitjà, va defensar la restructuració per la prohibició legal d’incrementar la massa salarial. Va exposar que s’ha prioritzat l’implementació de l’administració electrònica i els serveis que seran necessaris per a la posada en funcionament de l’OAC, a partir d’octubre.

Des d’ICV, el regidor Sebastián Tejada va retreure al Govern que no hagi sigut honest amb els més de 30 aspirants que van presentar-se a la convocatòria. Va indicar, a tot això, que les funcions que li serien atribuïdes seria prou importants si es té en compte que s’acaba d’aprovar una llei catalana contra el canvi climàtic.


Tejada va negar insuficiència financera per cobrir les places ja que estan recollits al Pressupost Municipal.
Per la seva banda, ERC va retreure al Govern Municipal que segueixi actuant de forma improvisada, també en aquesta qüestió. La portaveu republicana, Cristina Gómez, va defensar que l’Ajuntament ha de tenir un engranatge compensat i rebutjar que s’estiguin eliminant perfils tècnics.

 
A les paraules contràries a la proposta, Sitjà va respondre que el lloc i les funcions de tècnic de Medi Ambietn ja s’estan atenent internament amb personal de la plantilla de l’Ajuntament.


El regidor del Grup Municipal de la CUP no va assistir a la sessió plenària celebrada aquest dilluns 31 de juliol.