dimarts, 22 d’agost del 2017

Algunes notícies per llegir 20-22/8/2017...

L’itinerari mediambiental pel litoral arenyenc pretén donar a conèixer la fauna marina local
Ràdio Arenys 22/8/2017

Port d'Arenys de Mar (Font: www.costadebarcelonamaresme.cat)

La passejada començarà a les 18:30 des de la Biblioplatja i anirà a càrrec del biòleg arenyenc Enric Badosa

Aquesta nova edició de l’itinerari mediambiental tindrà com a objectiu donar a conèixer els que, segons el biòleg Enric Badosa, són els ‘habitants del port’. Badosa explica que, entre aquests habitants marítims, podrem trobar estrelles de mar, cogombres de mar i altres sorpreses.

Amb aquesta ruta, Badosa vol fer front al que, segons ell, és una paradoxa que es dóna a Occident. Mentre que tenim un ampli coneixement sobre la fauna d’altres continents, de la fauna local no en sabem tant. Badosa explica que l’itinerari té la voluntat de donar a conèixer aquesta fauna local, ja que, segons el biòleg, el coneixement porta a l’estimació i, per tant, a la voluntat de protegir.

La sortida començarà demà a les 18:30 de la tarda des de la Biblioplatja i continuarà amb una passejada fins al port. Si es pot, també caminaran fins a les roques d’en Lluc i el túnel del tren.


hídric els a comencen a perdre fulles. Un altre sec des de 1/5 portem 44l. sent la mitjana 170l.


la idea és aquesta?... com que un manual de bones pràctiques de la Diputació limita el nombre de curses a la muntanya... la deixem de fer al Montseny per passar a fer-la al Montnegre... és això, oi?

El9nou.cat 20/8/2017

Un manual de bones pràctiques de la Diputació limita el nombre de curses a la muntanya

En l’edició de la Maasaiada de l’any passat pel Montseny hi van participar un centenar de corredors | Ricard Ametller

La propera edició de la Maasaiada, la marxa que el grup de corredors Montseny Maasais ha organitzat durant tres anys des de Sant Celoni, passarà a fer-se al Parc Natural del Montnegre i deixarà enrere el Montseny. Tot plegat es deu a la dificultat de realitzar una cursa cronometrada i amb classificació pels camins del Montseny a causa del Manual de bones pràctiques de la Diputació de Barcelona, que acota el nombre màxim de curses que s’hi poden fer.

“Sempre se’ns ha negat el dret a fer una cursa, el manual ens ho impossibilitava malgrat que la Maasaiada és una marxa petita”, apunta un dels membres de l’entitat, Joan Barquero. Fins al moment, la Diputació havia permès que la Maasaiada es diputés en forma de caminada no competitiva al Montseny, a causa de l’alt nombre de proves esportives que s’hi organitzen. En l’edició de l’any passat hi van participar un centenar de persones.

D’aquesta manera, els organitzadors van decidir fer un pas endavant i canviar de muntanya i apostar per una cursa completa al Montnegre. Una de les novetats, a més, és que la nova cursa serà el 21 gener de gener de 2018 i, per tant, deixarà de coincidir amb la Marxa pel Montseny que organitza el Centre Excursionista de Sant Celoni al mes d’octubre.

La nova Maasaiada estarà composta per dos recorreguts que voltaran per la Vall d’Olzinelles i que seran més curts que els 46 quilòmetres que es feien fins al moment. Així, hi haurà una trail de 33 quilòmetres, amb 1400 metres de desnivell positiu, i un circuit més curt de 15 quilòmetres i 700 metres de desnivell. “Serà una cursa molt divertida i exigent, tal com ens agrada. A més, pensem que al gener, el Montnegre és més autèntic i salvatge; està molt humit. El 80% de la cursa passarà per corriols i per dins del bosc”, diu Xavi Barceló, qui ha dissenyat els dos recorreguts. La previsió és que aquesta cursa tingui sortida i arribada des de la plaça de la Vila de Sant Celoni.


En respuesta a 
Suposem que al Montnegre també complirà el codi de bones pràctiques, no?