dissabte, 16 de setembre del 2017

Malgrat porta l’ACA al jutjat pel tram final de la riera 16/9/2017 El Punt Avui

Al darrera només hi ha la voluntat d'urbanitzar lo que els queda del front marítim... passeig marítim costi el que costi...

Malgrat porta l’ACA al jutjat pel tram final de la riera
El Punt Avui 16/9/2017

L’Ajuntament interposa un contenciós administratiu reclamant que la Generalitat compleixi amb l’acord signat el 2009

El conveni contemplava la redacció del projecte i el finançament de la canalització per sota el pont

Imatge del tram final de la riera de Malgrat de Mar que l’Ajuntament reclama que es canalitzi des del 2009 Foto: T.M.

TERESA MÁRQUEZ - MALGRAT DE MAR
Qui avisa no és traïdor. Quatre mesos després que l’Ajuntament anunciés que reclamaria per tots els mitjans legals que l’ACA assumís la seva responsabilitat amb el tram final de la riera finalment ha presentat un recurs contenciós administratiu. El silenci administratiu de l’organisme de la Generalitat ha estat interpretat pel consistori com una negativa a executar les obres de canalització pendents des del 2009 i a les quals es va comprometre a través d’un conveni signat entre les dues parts. “Durant la visita que vam fer a l’agència no vam obtenir cap proposta concreta i, encara menys, un calendari d’execució de les obres”, apunta la portaveu del govern de Malgrat, Neus Serra (PDeCAT). Serra entén que davant aquesta manca de resposta “calia fer un pas més, tal com vam comunicar als responsables de l’ACA”. “Confiem que a través de la via judicial puguem resoldre un greuge que ja fa que dura vuit anys i que ens compromet la façana litoral, un dels principals atractius turístics del nostre municipi”, afirma la portaveu.

El conveni signat especificava que la Generalitat assumiria el projecte constructiu de les millores hidràuliques al pont del carrer Riera i la canalització des del punt quilomètric 492 fins a uns metres aigües amunt del pont existent a l’avinguda Costa Brava. “Vivim una situació tercermundista i indigna que no estem disposats a mantenir més temps”, comenta Serra, que qualifica de “punt negre” el tram final de la riera. Neus Serra entén que amb la pressió judicial “l’ACA haurà de donar una resposta”. El projecte inicial datat del 2009 parlava d’un pressupost de dos milions d’euros. L’Ajuntament de Malgrat considera “imprescindible” enllestir la canalització a la zona de la desembocadura davant el repte assumit pels quatre grups del govern –JxM, ERC PDeCAT i la CUP– d’iniciar el projecte d’urbanització del passeig Marítim. Una obra de gran envergadura que es vol començar a fer l’any vinent. “El projecte del passeig tirarà endavant estigui resolt o no el problema del tram final de la riera”, deia la portaveu del govern, tot i que admet que la prioritat és desencallar-lo el més aviat possible. El nou passeig serà finançat per l’Ajuntament, amb part dels superàvits del 2017 i el 2018 i, en més gran mesura, pels titulars de les finques de la zona.

LA FRASE

Vivim una situació tercermundista i indigna que no estem disposats a mantenir més temps
Neus Serra (PDeCAT)
PORTAVEU DEL GOVERN MUNICIPAL DE MALGRAT DE MAR