dijous, 14 de desembre del 2017

Dies nefasts... Més colònies artificials de gats assilvestrats a Malgrat de Mar 13 i 14/12/2017

Fa només un parell de dies ja recomanava la lectura de Terminator té cara de gat, de l'Abel Julien, i és que les colònies artificials de gats assilvestrats a les proximitats o als espais naturals (platges, camps, hortes, riu, etc,...) de tot el país per part dels grups animalistes són un veritable i enorme problema per a la fauna autòctona protegida, i a nivell local (com per exemple el Delta de la Tordera, entre Palafolls, Malgrat i Blanes) ja són la principal causa d'extinció de moltes espècies a nivell local (aus, rèptils, amfibis, micromamífers,...), amb desenes de punts d'alimentació per a les mascotes a gairebé tots els racons, fins i tot a les zones de nidificació dels Corriols (Charadrius sp.) i fins i tot dins espais naturals protegits.

Ahir i avui, 2 notícies nefastes per a la fauna autòctona local de Malgrat de Mar, que no és un tema local sinó general a tot el territori, però que adquireix major rellevància als municipis amb espais naturals importants. Lo de menys és la gatera, i no... no realitzen una funció com a control de plagues, això ho fan els depredadors naturals que també són víctimes de les mascotes, sinó que l'exterminen tot...


El govern de Malgrat de Mar posa el "comptador a zero" amb l'Associació d'Amics dels Animals
Ona Malgrat 13/12/2017

L’Ajuntament de Malgrat de Mar concretarà en les properes setmanes una nova col·laboració amb l’Associació d’Amics dels Animals. Així ho ha anunciat aquest migdia el segon tinent d’alcalde i regidor de Salut Pública, Jofre Serret, durant una roda de premsa en què ha explicat els motius de la no renovació de cessió d’un espai municipal per acollir gats.

Segons Serret, aquesta nova col·laboració suposarà “ordenar un servei que fins ara no ha existit”. Tot i que encara s’ha de concretar, la nova col·laboració implicarà legalitzar les persones alimentadores per tal que vagin identificades a l’hora de posar els aliments als dispensadors dels carrers.

Entre altres, també es faran campanyes d’esterilització per controlar de forma exhaustiva les colònies de gats que hi ha al poble. A més, es faran campanyes de xipament i cens.

El regidor Serret ha garantit que els gats que han d’abandonar l’espai actual continuaran protegits sense quedar-se al carrer.

Jofre Serret ha denunciat durant la roda de premsa que la situació creada al voltant de l’espai per gats ha tingut un clar rerefons polític per part del PSC. Segons ell, el govern socialista va ser qui va crear l'espai tot i no cenyir-se a la legalitat, ja que una entitat no pot gestionar una gatera si no hi ha un ens públic o empresa professionalitzada al darrere.

A la part inferior, podeu escoltar l'entrevista d'Ona Malgrat al regidor de Salut Pública, Jofre Serret.

Àudios



El govern de Malgrat fa oficial el tancament de la gatera, responsabilitzant-ne l’anterior govern
Ràdio Palafolls 14/12/2017

Un dels espais de la gatera de Malgrat de Mar – (Associació Amics dels Animals de Malgrat de Mar)

Avui dimecres, l’equip de govern de Malgrat de Mar ha oficialitzat el tancament de la gatera que gestionaven els Amics dels Animals de Malgrat, un espai cedit des de fa uns anys a aquesta entitat per la cura d’aquests animals.

En declaracions a aquesta emissora, el regidor de Salut Pública de l’Ajuntament de Malgrat, Jofre Serret, ha volgut puntualitzar sobre la qüestió, i ha declarat que al municipi “no hi ha hagut mai cap gatera”, sinó que el que hi havia era una “instal·lació precària” per albergar animals, i que no reunia les condicions necessàries per aquesta activitat, per la qual cosa l’equip de govern malgratenc no ha volgut renovar el contracte a precari que hi havia de la cessió a l’Associació Amics dels Animals de Malgrat.

Són declaracions de Serret a aquesta emissora.


Serret ha defensat que el fet que no s’hagi renovat la cessió de l’espai municipal respon a una voluntat d’ordenar un servei que fins ara no ha existit”, i que segons diu s’ha acordat amb la mateixa associació.

Tot i l’acord, el regidor ha dit que l’associació està “dolguda”, responsabilitzant l’antic equip de govern socialista de la mala gestió de la gatera i d’haver “utilitzat” a l’entitat per un tema que, diu, ha estat “polititzat”.


En aquest sentit, el regidor ha explicat que la Fundació per l’Asessorament i Acció en Defensa dels Animals (FADA) va recomanar a l’anterior regidoria de Salut Pública que no s’obrís l’espai, ja que una manera més òptima era externalitzar el servei a nivell professional.

D’aquesta manera, Serret culpa “única i exclusivament”, ha dit, l’anterior govern socialista, d’una situació que ha qualificat de “desgavell”.

Serret també ha aclarit que el fet que es desallotgin les instal·lacions de l’actual gatera no implicarà deixar tots els gats al carrer. Per una banda, els gats domèstics seran acollits en altres centres des d’on se’n puguin fer càrrec, fins que algú els pugui acollir, mentre que els gats de carrer se’ls retornarà a l’espai on hagin estat recollits, identificats i esterilitzats, seran retornats al carrer. Allà, segons ha explicat el regidor, aquests gats realitzen una funció com a control de plagues.