dijous, 15 de febrer del 2018

Algunes notícies per llegir 13-15/2/2018...

Museu de la Pesca 15/2/2018

Dissabte 24 Febrer 2018.  11:00 - 12:30 h


Primera sessió del cicle Pesca i Ciència 2018, organitzat per la Càtedra d'Estudis Marítims i el Museu de la Pesca amb l'objectiu de divulgar, des de diferents perspectives, disciplines i públics els resultats de la recerca científica en el camp de la pesca marítima.

En aquesta sessió, Sílvia Gòmez, antropòloga i professora de la UAB, presentarà els resultats de la recerca centrada en la pesca artesanal de la Costa Brava, un sector que afronta reptes immensos i que corre el risc de desaparèixer. Quasevol esforç destinat a protegir el medi ambient i millorar el benestar social i econòmic de les comunitats pescadores ha de tenir en compte patrimoni de la pesca artesanal i les oportunitats que pot oferir si s'aprofita bé el seu potencial.

Aquesta xerrada va dirigida tan al públic interessat en la pesca com al sector artesanal de la Costa Brava, amb l'ànim de generar un debat sobre les debilitats, fortaleses, reptes i oportunitats d'aquest sector

Lloc: Espai del Peix. Port de Palamós
Preu: Gratuït.
Informació i reserves: Servei d'Atenció al Visitant. Museu de la Pesca. 972 600 424 | infomuseu@palamos.cat


https://www.facebook.com/adfselvamaritim/posts/940547962780472
Agents Rurals a Lloret denuncien a 11 desaprensius per circular amb motos per curriols aptes únicament per a persones. Aquestes actuacions incíviques mereixen actuacions contundents, la majoria eren estrangers d’excursió organitzada.

Agents Rurals 13 feb.
denuncien 11 persones i 4 x circular amb motocicletes d trial x corriol només apte x vianants. Tb es denuncia 2 persones x circular x vial prohibit una al i l’altra al 1/2

Agents Rurals 13 feb.
La vigilància i preservació valors Espais Naturals Protegits és una tasca i es denuncien aquelles conductes incíviques q atempten contra valors col·lectius. Feu ús responsable i respecteu normativa q ens ajuda a la preservació dels valors naturals 2/2

En respuesta a 
El problema d'aquesta propaganda és que qualsevol que trepitgi el territori i vegi la vergonyosa tasca que realitzeu (a Tordera fa sentir vergonya aliena) fa riure. I el corporativisme mata qualsevol argument de defensa de tot un Cos. Allà vosaltres😏Algun dia sabrem què passa aquí


Aj. Arenys de Mar Hace 23 horas
L'Ajuntament saneja l'abocador il·legal de pneumàtics d'una finca particular.

L'Ajuntament saneja l'abocador il·legal de pneumàtics d'una finca particular
Ajuntament d'Arenys de Mar 14/2/2018

Després d'esgotar tots els tràmits legals per exigir, sense èxit, que els hereus de la finca on des de fa més de 10 anys s'acumulen uns 5.000 pneumàtics els retiressin, finalment l'Ajuntament ha actuat de manera subsidiària per clausurar l'abocador.

A més dels requetiments als familiars del propietari de la finca situada al límit amb el terme municipal de Caldes, ja difunt, el consistori ha hagut de contractar la retirada dels pneumàtics i el seu trasllat a una planta de tractament mitjançant una licitació pública, fet que també ha alentit tot el procés.

Aquests dies l'empresa Excavacions Casas està carregant els pneumàtics en contenidors per traslladar-los a la planta on seran tractats per a la seva destrucció de manera controlada i amb el menor impacte possible per al medi ambient. Els treballs tenen un cost de 110.000 euros que assumeix l'Ajuntament amb la voluntat de poder reclamar l'import als futurs propietaris de la finca o a les administracions competents.

La neteja de l'abocador il·legal de pneumàtics havia estat una de les prioritats de l'actual equip de govern, en tant que entenia el risc mediambiental que suposava i així ho havia traslladat des d'un primer moment als veïns de la zona.


Arenys de Mar clausura un abocament il·legal de pneumàtics
Diari Maresme 15/2/2018

Retirada dels pneumàtics | Foto: A.M.

Una empresa d’excavacions està retirant aquests dies els prop de cinc mil pneumàtics del polèmic abocador il·legal ubicat en una finca particular d’Arenys de Mar. Segons informen fonts municipals, la retirada i clausura de l’abocament l’ha pres subsidiàriament el consistori després d’esgotar tots els tràmits legals per exigir, sense èxit, que els hereus de la finca retiressin els pneumàtics dipositats fa una dècada en aquest indret.

Les mateixes fonts han informat també que, a més dels requeriments als hereus del propietari d’aquesta finca situada al límit amb el terme municipal de Caldes d’Estrac, el consistori ha hagut de contractar la retirada dels pneumàtics i el seu trasllat a una planta de tractament mitjançant una licitació pública, fet que també ha alentit tot el procés.

Els pneumàtics s’estan carregant en contenidors per traslladar-los a la planta on seran tractats per a la seva destrucció de manera controlada i amb el menor impacte possible per al medi ambient. El consistori ha avançat que aquesta actuació té un cost d’uns 110.000 euros que, de moment, assumeix l’Ajuntament, tot i que preveu reclamar aquest import als futurs propietaris de la finca o, en cas que no sigui possible, a les administracions competents.

Des del mateix consistori anuncien que la neteja d’aquest abocador il·legal de pneumàtics era una de les prioritats de l’actual equip de govern pel risc mediambiental que suposava, un objectiu que, segons afegeixen, havien traslladat des d’un primer moment als veïns de la zona.


Observatorio Marino Hace 1 hora
Un evento de mezcla vertical del mar sobre la plataforma continental en , ha distribuido el excedente de fitoplancton producido en superficie, a lo largo de toda la columna de agua hasta el fondo. Temperatura entre 0 y 200 m = 12.9 °C.