dimarts, 27 de febrer del 2018

Les obres per restituir el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’EDAR de Tordera seran un nou "espai verd" obert per al bany i gaudi dels gossos, com el "life" de l'illa, vaja. 27/2/2018

En respuesta a 
Bona notícia! La nova bassa, si no hi entren masses exòtiques, pot consolidar el gran potencial ecològic de la zona.

En respuesta a 
Ojalà. Aquí lo que realment importa és si ho mantindran com ara (apartat i tranquil) o si això inclou un nou tram de la ruta ciclista i per a gossos entre Tordera i Palafolls... de moment ja han netejat un "camí" i parlen de recuperar el pont sobre la riera... ja veurem😏

Tota la raó. Quan vaig veure la destrossa no ho vaig atribuir a una nova bassa de depuració, això m'ha animat. A veure si no es converteix en un passeig.. realment hi passa molta gent pels voltants..

Apa!... ni 24h😏... serà un nou "espai verd" obert per a que la gent pogui portar el gos a banyar-se a les basses, com el "life" de l'illa, vaja...

Territori i Sostenibilitat inicia les obres de millora de l’entorn de la depuradora de Tordera
Ràdio Tordera 27/2/2018


La Generalitat ha iniciat les obres que permetran restituir el sistema de tractament terciari tou de les aigües de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) de Tordera, al Maresme. Es tracta d’actuacions que aprofitaran elements naturals, com ara vegetació de zones humides, per a depurar encara més l’aigua ja tractada a la depuradora.

Les obres serviran per posar a punt el sistema de tractament de terciari tou de l’EDAR de Tordera, construït deu anys enrere, per reparar-lo i renovar-lo. Aquest sistema consisteix en una zona humida artificial de prop de dues hectàrees per on circula l’aigua, amb plantacions d’espècies aquàtiques (macròfits) que actuen de filtre natural.

Amb els presents treballs es restituiran els elements malmesos, es retirarà la vegetació invasora i s’anivellarà el terreny, per tal que l’aigua circuli per gravetat, sense cap despesa addicional d’energia. També es repararan les conduccions existents, es plantaran macròfits a la primera bassa i arbres de ribera en un dels costats de la llacuna. També hidrosembra en els talussos de l’entorn per una millor integració paisatgística. La millora del sistema afavorirà també la presència d’espècies de fauna pròpies d’espais humits. Ens detalla els treballs, el regidor d’obres i serveis, Carles Aulet.

àudio Carles Aulet

Aulet no descarta que part de l’aigua tractada al terciari tou es transporti fins a la bassa del costat del Prudenci, recuperant així l’essència del Projecte Life.

àudio Carles Aulet

L’actuació que ara s’inicia és un dels projectes d’Infraestructura Verda 2017-2021 que la Generalitat té en marxa amb suport de fons europeus per a la restauració d’ecosistemes degradats. Les obres tenen un pressupost de 196.000 euros i un termini d’execució de 3 mesos. Carles Aulet assegura que l’espai estarà obert, per l’observació de la fauna i flora de la zona.

àudio Carles Aulet

El projecte es desenvolupa a tocar de l’àmbit de l’Espai Natural Protegit del Riu i Estanys de Tordera, i de l’antiga gravera de Palafolls, inclosa a l’Inventari de zones humides de Catalunya.