dijous, 24 de maig del 2018

Dedueixen a Lloret que Foment traurà sorra de Tossa 24/5/2018 El Punt Avui

A la foto surt la badia de Tossa però segons la notícia l’extracció seria entre Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar, dins el municipi de Tossa... Molt greu i més tenint en compte que es parla de la zona de nidificació de Corb marí emplomallat (Phalacrocorax aristotelis), amb Posidonia oceanica, Nacres (Pinna nobilis),... només com a exemples, vaja...

Dedueixen a Lloret que Foment traurà sorra de Tossa
El Punt Avui 24/5/2018

Una imatge de la platja de Tossa, fa quinze dies. Foto: QUIM PUIG.

J. FERRER - LLORET / TOSSA DE MAR
L’Ajuntament de Lloret de Mar dedueix, a través de la informació que els ha enviat el Ministeri de Foment, que l’Estat espanyol traurà sorra del fons marí del litoral de Tossa de Mar per construir uns dics que haurien d’estabilitzar la sorra de la platja de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà). A Tossa, però, encara no en tenen cap confirmació, assenyala l’alcaldessa, Gisela Saladich (Tossa Unida).

El regidor de Medi Ambient de Lloret de Mar, Jordi Orobitg (ERC), explica que el Servei de Costes de Girona va atendre la petició d’informació del consistori sobre d’on dragarien sorra per arranjar la platja de Sant Antoni. L’Estat –diu l’edil– els va informar que l’espai d’extracció seria entre Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) i Tossa. Però Orobitg assenyala que l’estudi ambiental del projecte inclou un plànol sense cap indicació, però amb unes coordenades concretes. Segons l’anàlisi dels serveis tècnics del consistori lloretenc, l’espai d’on es dragarà el fons marí pertany al terme de Tossa.